Djokovic mot Gulbis i nästa runda

SPORT

Tennis. Novak Djokovic hade inga problem att besegra tjecken Adam Pavlasek, rankad 136 i världen, i andra omgången av Wimbledon.

Endast 93 minuter räckte för den serbiske världsfyran, som vann med 6-2, 6-2, 6-1.

Djokovic, som är andraseedad i turneringen, spelade bara 40 minuter i sin inledande match sedan slovaken Martin Klizan tvingats avbryta matchen.

I nästa omgång ställs Djokovic mot lettiske överraskningen Ernests Gulbis. För tre år sedan hade han inte varit en överraskning, då slog han Roger Federer på vägen till en semifinalplats i franska mästerskapen och var rankad tia. Men sedan dess har han dalat till plats 589 på rankingen och hade inte vunnit på 13 månader när han vann sin första match i årets Wimbledon. I andra omgången skrällde han och slog ut argentinaren Juan Martin Del Potro som var i semi i Wimbledon 2013, i tre raka set.

Matchen bröts i mitten av andra set då en kvinna svimmade på läktaren i den 30-gradiga värmen. Del Potro slängde upp en vattenflaska till kvinnan som sedan fördes bort på bår. Men avbrottet störde inte Gulbis som slog ut 29:e seedade Del Potro med 6-4, 6-4, 7-6 (7-3).

TT

ARTIKELN HANDLAR OM