Världsrekord igen av Sjöström

SPORT

Simning. Sarah Sjöström har gjort det igen.

Simstjärnan satte världsrekord på 50 meter fritt när hon noterade 23,10 vid världscuptävlingarna i Moskva - den här gången i kortbana.

– Jag förväntade mig en bra tid, säger 23-åringen till SVT.

Sarah Sjöström är världsrekordhållare på fyra distanser - 50 och 100 meter fritt samt 50 och 100 meter fjäril - i långbana.

Den trefaldiga världsmästaren från Budapest i förra veckan är på väg mot samma dominans i kortbana. Sedan tidigare var hon snabbast i världen på 100 fjäril och 200 fritt och i världscupen i Moskva slog hon till på 50 fritt.

Tvåa i försöken

23-åringen satte världsrekord med 14 hundradelar när hon vann finalen före den tidigare världsrekordhållaren Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna. Den nya rekordtiden lyder 23,10.

– Jag kände mig riktigt bra förra veckan och jag såg fram emot att tävla i världscupen, säger hon till SVT Sport.

Svenskan satte personligt rekord redan i försöken, med 23,51. Med den tiden var hon tvåa efter Kromowidjojo, som hade 23,32 i ett annat heat. Nederländskan var därmed bara åtta hundradelar från det tidigare världsrekordet.

Förra veckan vann Sjöström VM-guld på samma distans medan Kromowidjojo tog silvret, men det var i lång bana.

Tvåa i medley

Sjöström ställde, för ovanlighetens skull, även upp på 100 meter medley i Moskva. Tiden 57,10 var en putsning av hennes svenska rekord med 83 hundradelar och räckte till en andraplats bakom ungerska simstjärnan Katinka Hosszú. Marginalen upp till medleyspecialisten, som tog VM-guld både på 200 och 400 meter i Budapest, var bara åtta hundradelar.

– Mitt medley var bra uppvärmning för 50 meter fritt, säger Sjöström.

TT