FCK slog ut Malmös banemän - trots tio man

TT-SPORT

Fotboll. FC Köpenhamn gjorde vad Malmö inte klarade av och slog ut FC Vardar.

Nordiska grannen Rosenborg fick respass mot Celtic.

Det skulle ha blivit en match om vilket som är Nordens bästa klubblag i fotboll. Men Malmö FF åkte ut mot makedonska FC Vardar.

FC Köpenhamn klarade sig bättre och slog ut Vardar med sammanlagt 4-2 genom att vinna returmötet på Parken med 4-1.

Men det var inte utan nerver som danskarna avancerade till sista kvalrundan. När Vardar kvitterade till 1-1 i den 19:e minuten hade gästerna 2-1 sammanlagt - och ett bortamål till skillnad från FCK.

Självmål och utvisning

Hemmalaget, med landslagsmålvakten Robin Olsen, Pierre Bengtsson och Erik Johansson från start, utjämnade i den 26:e minuten med hjälp av ett självmål.

I den 71:a minuten blev FCK-mittfältaren Ján Gregus utvisad. Då saknades fortfarande ett mål för hemmalaget.

Men med en kvart kvar satte Federico Santander 3-1 och i slutminuterna försvann Vardars hopp definitivt när inbytte Pieros Sotiriou satte 4-1 på straff.

FCK är enda nordiska lag kvar i turneringen. Norska Rosenborg förlorade med 0-1 mot Celtic hemma på Lerkendal. James Forrest gjorde dubbelmötets enda mål.

Men vilket mål det var.

Zlatan-kopia av Celtics Forrest

Ett skott ur svår vinkel från höger i straffområdet som dundrade in via ribban. Inte helt olikt Zlatan Ibrahimovics klassiska kanonskott mot Ungern.

Mikael Lustig spelade hela matchen för Celtic.

Förra säsongens Europa League-finalist Ajax får en ny chans att vinna turneringen. Kanske inte vad nederländarna hoppades på i ett kval till Champions League.

Ajax möte med Nice slutade sammanlagt 3-3 och fransmännen gick vidare i kraft av fler gjorda bortamål. Inhopparen Vincent Marcel sköt Nice vidare, snyggt framspelad av Jean Seris klackspark, med sitt kvitteringsmål i den 79:e minuten.

CSKA Moskva, med ex-landslagsmannen Pontus Wernbloom, slog ut AEK Aten, med nuvarande landslagsmittfältaren Jakob Johansson, med sammanlagt 3-0 efter att ha vunnit returen hemma med 1-0.

På fredag lottas vilka som möts i sista kvalrundan.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM