Haksabanovic klar för Premier League-klubb

SPORT

Fotboll. Sead Haksabanovic lämnar Halmstad.

Den talangfulle mittfältaren är klar för West Ham, uppger Hallandsposten.

– Det känns fantastisk att sälja en av våra egna talanger till en storklubb som West Ham, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till tidningen.

I vintras var Haksabanovic detaljer från att skriva på för den belgiska toppklubben Club Brügge, men nobbade i sista stund och skrev på ett nytt kontrakt med Halmstad till 2018.

Nu sommaren 2017 lämnar han klubben - mitt under brinnande allsvensk säsong - och flyttar, enligt Hallandsposten, till Premier League-klubben West Ham United.

"Det bästa för Seads utveckling"

– Det känns fantastisk att sälja en av våra egna talanger till en storklubb som West Ham, vilket visar klassen på vår ungdomsverksamhet. Samtidigt är man kluven eftersom vi självfallet gärna också hade behållit honom i kampen för nytt kontrakt, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till tidningen.

West Ham ska ha kommit in ganska sent in och visat sitt intresse och affären ska ha stökats undan ganska kvickt under de senaste veckorna.

Haksabanovic ska nu känna sig mogen för steget ut i Europa, menar Tony Karlsson.

– Men det är två parametrar som hela tiden skulle sammanfalla för att en övergång var aktuell. Dels skulle klubben vara nöjd, dels och framför allt - skulle det vara ett steg som var det bästa för Seads egen utveckling. Och så är det nu, säger han till Hallandsposten.

Fredrik Ljungberg dyrare

Enligt vad Hallandsposten erfar så ska West Ham ha hostat upp 35 miljoner för 17-åringen, strax under de 40 miljoner man sålde i väg Fredrik Ljungberg för till Arsenal 1998.

– Jag kan naturligtvis inte kommentera några summor, men en förhandling är alltid ett givande och tagande och vi är nöjda eftersom det var väldigt viktigt för oss att få med klausulen vid en eventuell vidareförsäljning, säger Karlsson.

I West Ham blir han bland annat lagkamrat med de andra nyförvärven Javier Hernandez , Joe Hart, Marko Arnautovic och Pablo Zabaleta.

TT