Magsjuka härjar i VM - Sverige drabbat

TT-SPORT

Friidrott. Ett flertal aktiva i friidrotts-VM har drabbats av magsjuka.

Sveriges Andreas Kramer är en av dem som har insjuknat.

– Det är verkligen inte roligt. Men "peppar peppar", ingen mer har blivit sjuk, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Kramer, som slogs ut i semifinalen på 800 meter i söndags, har isolerats på svenskarnas hotell i London. Friidrottslandslaget har vidtagit alla åtgärder man kan för att inte fler ska drabbas.

– Som förbundskapten är man alltid orolig för att det här kan hända, magsjuka är så svårt att hantera. Vi hade ett lagmöte nyss, men det höll vi utomhus, säger Torneklint.

Botswanas stjärnlöpare Isaac Makwala drog sig i går ur försöken på 200 meter på grund av matförgiftning. Sent i går kväll meddelade VM-organisationen att flera landslag har drabbats av magsjuka på ett av de officiella hotellen, och att engelska folkhälsomyndigheten har kopplats in för att hantera situationen.

– Men det är ett annat hotell, där bland annat Kanada bor. Vi har inte hört om någon annan som är sjuk på vårt hotell, säger Karin Torneklint.

Ett stort plus är att flera av de svenskar som ska tävla senare i veckan fortfarande inte är på plats i London. Det gäller bland andra Lovisa Lindh, Kalle Berglund och Fredrik Samuelsson.

London, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM