Segers efterlängtade återkomst till Sverige

SPORT

Fotboll. Caroline Seger återvänder till Sverige.

Fotbollslandslagets mittfältsstjärna är klar för en återkomst i allsvenska storklubben Rosengård och börjar träna med laget på torsdagen.

"Äntligen får jag komma hem", säger 32-åringen.

Caroline Seger har de tre senaste åren spelat i Frankrike, först i Paris Saint-Germain och därefter i Lyon. Senaste säsongen i Sverige, 2014, spelade innermittfältaren i det blivande konkurslaget Tyresö FF.

Det är ännu oklart hur långt det nya kontraktet med Rosengård - som hon gjorde sju damallsvenska matcher för 2011 när klubben hette LdB Malmö - löper.

"Otroligt glada"

"Vi är otroligt glada att kunna presentera Caroline Seger som ny spelare i Rosengård. Hennes internationella erfarenhet som spelare kommer att tillföra mycket till vår klubb och även som förebild för våra unga spelare", säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Caroline Seger, som är från Helsingborg, startade samtliga matcher under EM-slutspelet i Nederländerna där Sverige åkte ut i kvartsfinal mot värdnationen.

I våras vann hon Champions League med Lyon, men sejouren där blev endast ettårig. Seger var tydligt missnöjd över bristande speltid under slutdelen av säsongen.

"Jag är otroligt glad att få komma till en klubb som Rosengård och kunna bidra med min erfarenhet och rutin till ett redan framgångsrikt lag", säger Seger och fortsätter:

"Äntligen får jag komma hem och kämpa om nya titlar".

Seger har även representerat Linköping i allsvenskan och spelat i USA.

Tränar på torsdag

På torsdagen gör Caroline Seger sin första träning med Rosengård, och håller en presskonferens. Om hon är spelklar till den damallsvenska återstarten efter EM-uppehållet den 19 augusti återstår att se.

Rosengård är tvåa i tabellen efter elva spelade omgångar. Upp till serieledande Linköping är det fem poäng.

FAKTA

Caroline Seger

Född: 25 mars 1985 (32 år).

Position: Mittfältare.

Klubbar i karriären: 2004-2009 Linköping, 2010 Philadelphia Independence, 2011 Western New York Flash, 2011 LdB Malmö (numera Rosengård), 2012-2014 Tyresö, 2014-2016 Paris SG, 2016-2017 Lyon, 2017- Rosengård.

Meriter: Tre SM-guld och tre guld i svenska cupen. Ett amerikanskt ligaguld. En Champions League-titel, ett franskt ligaguld och en fransk cuptitel. Ett VM-brons och ett OS-silver med landslaget.

Aktuell: Skrev under onsdagen på ett kontrakt med Rosengård och flyttar därmed hem till damallsvenskan.

TT