Woods nekar drograttfylla - ska genomgå behandling

TT-SPORT

Golf. Tiger Woods, som greps för drograttfylla i maj, ställdes under onsdagen inför häktningsdomare i Palm Beach Gardens, Florida. Amerikanen riskerade sex månaders fängelse.

Woods dök själv inte upp i rätten, men nekar till anklagelserna. Den före detta världsettan har dock gått med på att genomgå ett behandlingsprogram för att få straffet förmildrat. Han förväntas att inställa sig den 25 oktober i rätten igen för att erkänna lägre straff av vårdslöshet i trafik och ska sedan genomgå det tolv månader långa behandlingsprogrammet.

Woods satt bakom ratten och sov i sin Mercedes när polisen kom till platsen vid 3-tiden på morgonen den 29 maj. Enligt polisrapporten var hans tal "extremt långsamt och sluddrigt". Woods var samarbetsvillig och uppgav att han tog smärtstillande medel.

Ett blodprov visade att amerikanen hade det smärtstillande preparatet Vicodin och det antidepressiva medlet Xanax i kroppen, men inte alkohol.

Woods har vunnit 14 majortävlingar, näst bäst i historien på herrsidan efter landsmannen Jack Nicklaus, men har genomgått flera ryggoperationer och har knappt spelat de två senaste åren.

TT-AP

ARTIKELN HANDLAR OM