Klart: Badou Jack går titelmatch i Las Vegas

SPORT

Boxning. Den svenske boxningsvärldsmästaren Badou Jack har gjort klart med sin första match i lätt tungvikt.

Det blir en VM-match direkt: mot britten Nathan Cleverley i Las Vegas den 26 augusti.

"Nu är det officiellt", skriver Jack på Twitter.

På samma gala ska 33-årige Jacks promotor och boxningslegendaren Floyd Mayweather Jr möta MMA-stjärnan Conor McGregor i en upphaussad fajt.

Badou Jack och Nathan Cleverley ska mötas i en WBA-titelmatch tidigare under galan som arrangeras om bara två veckor.

Cleverley från Wales är regerande världsmästare inom organisationen som är näst mest prestigefylld efter WBC. 30-årige Cleverley vann WBA-bältet från tysken Jürgen Brähmer i oktober.

Svenskens senaste match var WBC- och IBF-titelmatchen i supermellanvikt mot britten James DeGale i januari. En fajt som slutade oavgjort varefter Badou Jack valde då att lämna viktklassen och därmed avsäga sig sitt WBC-mästarbälte som hann vann för första gången i april 2015 och försvarade titeln två gånger innan mötet med DeGale.

En av anledningarna till att Jack, som är från Stockholm men bor i Las Vegas med sin familj, byter viktklass är för att han vill slippa banta. Dessutom är de tyngre viktklasserna mer prestigefyllda.

– Målet är att bli världsmästare i lätt tungvikt, sedan får vi se om jag ska upp ännu en viktklass, sade Badou Jack när TT intervjuade honom tidigare i sommar.

FAKTA

Badou Jack

Född: 31 oktober 1983 i Stockholm (33 år).

Bor: Las Vegas, Nevada, i USA.

Familj: Fru och dotter.

Längd: 185 cm.

Viktklass: Lätt tungvikt (79,3 kg).

Smeknamn: "The Ripper".

Proffskarriär: WBC-världsmästare i supermellanvikt sedan 2015, innan han bytte viktklass till lätt tungvikt i januari. Totalt 24 matcher, 21 segrar (12 på knockout), 2 oavgjorda och 1 förlust i supermellanvikt.

Övrigt: Har gambisk pappa och svensk mamma. Boxades för Gambia, och var fanbärare, under OS i Peking 2008. Tränade med Alexander "The Mauler" Gustafsson, nuvarande MMA-fajter, under sin tid i Djurgårdens IF Boxning under tidigt 2000-tal.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM