Svenskarnas mardrömsstart i majorn

SPORT

Golf. David Lingmerth gick mot en fin score under PGA-mästerskapens första runda.

Då kom en bogey och en dubbelbogey i slutet av rundan och Lingmerth sjönk i resultatlistan.

Övriga svenskar är långt efter täten i årets sista herrmajor.

Världsnian Alex Norén gick runt på tre över par efter tre birdies, en dubbelbogey och fyra bogeys, totalt 74 slag. Norén såg länge ut att gå runt på par, men tre av hans fyra bogeys kom under hans sista fyra hål för dagen på Quail Hollow Club i delstaten North Carolina.

Lika tufft började tävlingen för världsåttan Henrik Stenson, Sveriges ende majorvinnare på herrsidan. Han gick, likt Norén, runt på tre över par efter fem bogeys och två birdies. Han ligger på delad 62:a plats med bland andra Norén och Jonas Blixt, som även han gick runt på tre över par.

Sjönk i listan

Den svenska ljusglimten såg länge ut att bli David Lingmerth som öppnade majorn starkt. Han hade länge häng på täten, men då kom en bogey på hans sextonde hål för dagen.

Och på hålet efter? Då gjorde han en förödande dubbelbogey.

Vips förvandlades hans fina två under par till ett över och Lingmerth sjönk till en delad 33:e plats efter den första rundan.

"Väldigt bra"

Den 24-årige amerikanen Jordan Spieth jagar den enda majortiteln han, trots sin ringa ålder, inte hunnit lägga labbarna på ännu: PGA-mästerskapen.

Men han inledde första rundan trevande och gick runt på ett över par, och ligger på 33:e plats tillsammans med Lingmerth.

– Det borde ha blivit några slag under par, men blev ett över. Det är lite av en besvikelse, men jag avslutade med ett par birdies för att åtminstone ha en chans att hämta i kapp, säger han, enligt nyhetsbyrån AFP.

Leder gör dansken Thorbjörn Olesen på fyra under par. Han var mycket nöjd efter rundan och lyfte särskilt fram en lyckad, lång putt på 18:e hålet.

– Det kändes som att jag spelade väldigt bra, säger han, enligt AFP.

TT