Lindgren hoppas på final på hemmabanan

SPORT

Speedway. Hemmaplan för VM-fyran Fredrik Lindgren. Då är det väl dags för en ny seger?

– Nja, Målilla-banan är det många förare som gillar. Men jag hoppas på final, säger speedwaystjärnan.

Han är inte ensam VM-förare att ha Målilla som hemmabana. VM-tvåan Macijek Janowski och VM-trean Patryk Dudek, båda från Polen, kör också för Dackarna i elitserien.

– Jag tror inte att vi har så stora fördelar där. Många förare gillar speedwaybanan i Målilla, vilket våra resultat (i elitserien) visar - en hemmaseger och tre bortasegrar, säger Lindgren i telefon från Storbritannien.

– Samtidigt är vi tre i bra form och har kört bra hela säsongen så det är ingen omöjlighet att det skulle vara vi tre som slåss om medaljerna.

Fredrik Lindgren har haft en väldigt bra säsong. Kom tvåa i första VM-deltävlingen och vann den andra och ligger just nu fyra i VM-serien, 20 poäng efter VM-ledaren Jason Doyle från Australien.

– Jag började säsongen väldigt bra, men sen hade jag en nedåtgående trend då jag blev knäskadad. Men nu tycker jag att jag är på väg upp igen.

Knäskadad

Han skadade ett ledband i knät i maj och var borta i ett par veckor.

– Jag kom tillbaka så tidigt som det gick, säger han.

I juli var han med och tog silver i lag-VM.

Att det gått så bra för honom i år, säger han beror på hårt arbete.

– Många bitar har fallit på plats. Jag har jobbat väldigt hårt, och verkligen målinriktat, de senaste två åren med mig själv och mitt team och mina cyklar. Jag vill väldigt gärna tro att det är det som gett resultat - allt hårt jobb som man lägger ner, säger Lindgren.

– Jag litar på mig själv. Men när det gäller cykeln har vi haft lite maskinella problem den senaste tiden, men har jobbat stenhårt på att lösa dem. Det känns mycket bättre nu än vad det gjorde för ett par veckor sedan.

Hoppas på final

I veckans tre matcher med sina klubblag i Storbritannien (Wolverhampton) och i Polen (Rybnik) har Lindgren varit poängbäst i laget. Så formen är bra inför Målilla-tävlingen.

– Det ska bli kul, jag ser fram emot det och hoppas att det kommer mycket svenska fans och att jag kan garnera med ett bra resultat, säger han.

– Jag hoppas ju på en final givetvis, men vet att det kommer att bli tufft. När jag går in i en tävling tar jag ett heat i taget, jobbar med små steg hela tiden.

FAKTA

VM-serien

Ställningen efter 6 av 12 tävlingar:

1) Jason Doyle, Australien, 78 poäng.

2) Maciej Janowski, Polen, 75.

3) Patryk Dudek, do, 75.

4) Fredrik Lindgren, Sverige, 58.

5) Emil Sajfutdinov, Ryssland, 58.

7) Bartosz Zmarzlik, ,Polen, 55.

8) Martin Vaculik, Tjeckien, 49.

9) Matej Zagar, do, 48.

10) Greg Hancock, USA, 45.

... 14) Antonio Lindbäck, Sverige, 36.

6) Tai Woffinden, Storbritannien, 57

TT