Samuelsson bryter tiokampen

TT-SPORT

Friidrott. Tre grenar - sedan sade foten stopp.

Fredrik Samuelsson, 22, bryter VM-tiokampen.

Samuelsson valde att kliva av inför gren fyra: höjdhoppet. Förbundskaptenen Karin Torneklint bekräftar till Aftonbladet att han valt att bryta på grund av känningar i en fot.

– Han hade lite problem med ett ben på junior-EM, men det har blivit bättre. Däremot fick han känningar i foten under längdhoppet i samma fot han hoppar höjd med. Och efter uppvärmningen bestämde han sig för att det inte gick, säger hon till tidningen.

Efter tre grenar låg han 26:a i sammandraget på 2 365 poäng.

Samuelsson inledde tiokampen trevande och var i de tre grenarna han deltog en bit från de resultat han mäktade med under sin rekordserie från i maj på 8 172 poäng.

Han blev i kulan också berövad på ett par poäng.

Hans andra kulstöt touchade 14-meterslinjen - men funktionären som skulle mäta stod för långt ifrån och gick till ett annat märke.

Resultatet blev 13,82, vilket också var Samuelssons bästa notering.

– Känns ju i alla fall som 13,90-13,92 eller kanske till och med 13,95, säger hans pappa och tränare Jan Samuelsson till TV4.

Samuelsson hade 14,40 i sin rekordserie.

Han inledde tiokampen med att springa 100 meter på 11,24. Tiden, som kom i motvind på Olympiastadion, var 43 hundradelar långsammare än i rekordserien. Samuelsson - silvermedaljör på U23-EM tidigare i år - kom näst sist i sitt heat.

I längdhoppet fortsatte motvinden för deltagarna och Samuelsson nådde som längst 7,11 meter. Det är 39 centimeter kortare än årsbästat.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM