Mourinhos statistik talar för United

TT-SPORT

Fotboll. Premiärinsatsen skickade signaler om att Manchester United vill vara med i toppstriden.

José Mourinhos historik talar ett ännu tydligare språk. Portugisen har för vana att vinna ligan under sin andra säsong i en klubb.

José Mourinhos första ligasäsong vid tränarrodret i Manchester United slutade med en ljummen sjätteplats, men förra helgens Premier League-öppning lovade desto mer. Den dryga miljard som klubben i somras lade på nyförvärven Romelu Lukaku och Nemanja Matic framstod som välinvesterade pengar och 4-0-segern mot West Ham var rakt igenom imponerande.

Van vinnare

United såg ut som en potentiell titelkandidat och det skulle i så fall följa ett tydligt mönster i Mourinhos karriär. På de fem senaste jobben - Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid och Chelsea igen - har hans andra säsong slutat med en ligatitel. Å andra sidan finns ingen anledning att sväva iväg efter en premiär och med 37 ligaomgångar kvar att spela.

– I truppen har vi inte riktigt pratat om specifika mål med säsongen, men målet är att vinna så många titlar som möjligt, säger Anthony Martial, inhoppare och målskytt mot West Ham.

Slipper Sigurdsson

I helgen gör United en tripp till Wales för att möta Swansea på lördagen. Då slipper man möta isländske mittfältsstjärnan Gylfi Sigurdsson, som i veckan blev Evertons dyraste värvning genom tiderna när han köptes från Swansea för runt 470 miljoner kronor.

– Det är en stor utmaning att ersätta Gylfi Sigurdsson, det är ingen tvekan om det, säger Swanseas tränare Paul Clement, som räknar med att klubben använder rekordsumman för att köpa in två eller tre nya spelare.

Helgens hetaste fotbollsmatch i England avgörs på söndag kväll, då Tottenham tar emot regerande mästarna Chelsea i säsongens första Londonderby.

FAKTA

Helgens Premier League-omgång

Lördag: Swansea-Manchester U, Bournemouth-Watford, Burnley-West Bromwich, Leicester-Brighton, Liverpool-Crystal P, Southampton-West Ham, Stoke-Arsenal.

Söndag: Huddersfield-Newcastle, Tottenham-Chelsea.

Måndag: Manchester C-Everton.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM