Nervös Solheim Cup-debut för Sagström

TT-SPORT

Golf. Debuten i Solheim Cup var efterlängtad.

Men Madelene Sagström var inte beredd på känslorna som väntade.

– I början var jag verkligen, verkligen nervös och det påverkade mitt spel, sade hon.

Madelene Sagström var en av fyra spelare som tittade på när Europas första åtta spelare slog ut från tee i det inledande foursomespelet. Tillsammans med lagkamrater, ledare och publiken eldade hon igång stämningen inför Solheim Cups inledande foursome-spel.

Där och då insåg den 24-åriga debutanten vad som väntade.

Ändå kunde hon inte kontrollera nervositeten när hon, tillsammans med Jodi Ewart Shadoff, England, spelade golftävlingens första bästboll mot USA:s Michelle Wie och Danielle Kang.

– Nervositeten släppte sedan och jag kände att det gick att hantera, men i början tänkte jag bara: "Hur ska det här bli, ska jag gå och sätta mig och gråta på sidan eller hur ska jag göra?", säger Sagström efter att det amerikanska paret har avgjort på det 17:e hålet.

– Det var svårt att veta hur jag skulle förhålla mig till något sådant här... Men det var kul.

Små missar för Sagström

TT: Hur påverkades du av nervositeten?

– När det pirrade lite så missade jag lite, och lite på den här banan blir ruffen och då kommer man inte nära pinnen. Och amerikanskorna spelade så sjukt bra, de puttade riktigt bra. De satte allt och då går det inte att ligga långt från pinnen, säger Sagström.

– Jag ville så mycket men fick inte ut så mycket. Jodi fick dra ett tungt lass i början men sedan kunde jag slå några bra slag och sätta några puttar.

Det räckte ändå inte i bästbollen mot Michelle Wie och Danielle Kang. Den amerikanska duon tog ledningen redan på första hålet, sedan släppte de aldrig taget och säkrade segern 17:e hålet.

Sagstöms och Shadoffs förlust var dock inte den enda för Europa.

Kapten Annika Sörenstams lag förlorade samtliga bästbollar och tappade därmed 2,5-1,5-ledningen till underläge med 2,5-5,5.

"Många matcher kvar"

Men det var inget som oroade Madelene Sagström.

– Det är jättemånga matcher kvar, och vi kan göra samma sak i morgon (lördagen). Det är så otroligt mycket golf kvar, så det är ingen som kommer gräva ner sig för det här. Alla kommer att gå ut och göra sitt bästa, säger hon.

Solheim Cup, lagtävlingen i golf mellan Europa och USA, fortsätter under lördagen med foursome och bästboll. På söndagen avslutas tävlingen med tolv singelmatcher.

Des Moines, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM