"Minimal påverkan" i Qatars VM-förberedelser

TT-SPORT

Fotboll. Flera länder har strypt kontakten med Qatar som anklagas för att stödja terrorism.

Men bojkotten sägs inte påverka emiratets arrangörsförberedelser inför fotbolls-VM 2022.

– Påverkan har varit minimal, säger VM-organisationschefen Hassan Al-Thawadi.

Qatars arrangörskap av fotbolls-VM 2022 har varit starkt kritiserat sedan det oljerika emiratet tilldelades världens största enskilda idrottsevenemang för sju år sedan.

Tusentals byggarbetare har dött i samband med arenabyggnationerna. I juni publicerade tyska Bild delar av en hemligstämplad rapport som visar hur Qatar mutat sig till mästerskapet som är tänkt att spelas i hälsofarlig, stekande hetta.

Sedan drygt två månader tillbaka så har Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Bahrain och Egypten valt att strypa sina diplomatiska förbindelser med Qatar.

Emiratet anklagas för att finansiera terrorism, stödja det panarabiska Muslimska brödraskapet och erbjuda en fristad åt radikala politiska dissidenter från grannländerna. Dessutom har viss internationell flygtrafik till och från Qatar stängts av.

Ländernas bojkott har däremot inte påverkat förberedelserna för fotbolls-VM om fem år, enligt chefen för VM-organisationen.

– Byggnationerna av arenor och infrastruktur inför VM går enligt plan, säger Hassan Al-Thawadi i en tv-intervju med Al-Jazeera som sänds under söndagen.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM