Andersson fixade tre poäng till Norrköping

SPORT

Fotboll. Sviktande form, tunga skador och transfertapp samt väldigt sen ankomst på grund av bilköer.

Förutsättningarna var de sämsta tänkbara för IFK Norrköping. Då sänkte Sebastian Andersson succélaget Sirius.

– Han är en väldigt viktig spelare för oss: stark, snabb och går alltid i bräschen för att fatta beslut för lagets bästa, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson efter 1-0 på Studenternas.

Gästerna kom på söndagseftermiddagen till Uppsala med fyra förluster på de fem senaste matcherna och en avslutning på sommaren som varit allt annat än munter.

Trots detta var det "Peking" som inledde bäst med stort bollinnehav och en pondus som fick Sirius att hamna på hälarna.

Uppsalalaget - som helst vill rulla boll längs marken -  hade svårt att få igång något passningsspel överhuvudtaget då IFK Norrköping lärt sig läxan från 0-2-förlusten från vårmötet och nu höll i bollen mer och därigenom tvingade hemmalaget att springa och jaga.

– Vi lärde oss mycket av den matchen. Då gick vi ut med inställningen att köra på med vårat sätt att spela och då är Sirius lite för bra, så vi var tvungna att justera lite framför allt inställningsmässigt, summerar Jens Gustafsson.

Första med fötterna

Matchens enda mål kom med knappa halvtimmen spelad i samband med en kontring.

Filip Dagerstål satte en fin passning i djupled som Andersson plockade upp i farten innan han rundade utrusande Siriusmålvakten Josh Wicks, höll undan för de två jagande mittbackarna innan han kyligt rullade in bollen i öppet mål.

Fullträffen var Sebastian Anderssons sjätte för säsongen och det första med fötterna, då han nickat in sina fem tidigare mål i allsvenskan i år.

En slump menade Norrköpingsanfallaren själv, men Jens Gustafsson njöt lite extra:

– Han har ju haft möjligheter med fötterna, men är vanligtvis väldigt stark med huvudet. I dag visar han sin styrka i genombrotts spelet också, säger Norrköpingsmanagern.

Ingen Sirius-vändning

Sirius har under säsongen varit seriens starkaste lag i andra halvlek då man gång på gång vänt matcherna med ett par sena mål

Så skedde inte den här söndagen även om det hängde en kvittering i luften dels när Christer Gustafssons skott strök både stolpe och nät i början av andra halvlek, dels då Niklas Bush Thor prickade stolpen i slutminuterna.

Nu nollades Sirius istället för fjärde gången i år samtidigt som Jens Gustafsson kunde åka hem extra belåten med sitt lags uppoffrande försvarsspel i framför allt andra halvan av matchen:

– Vi gör ett väldigt hårt jobb. Alla visar väldigt stark vilja att göra det bästa för laget och på det sättet går vi segrande ur den här matchen.

– Vi har haft en sommar som har varit tuff men det är också där vi visar vår innersta karaktär och hur vi ska ta oss förbi motgångar och uppförsbackar. Jag tycker att vi så sakteliga börjar visa att vi har tagit oss an den utmaningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM