Arnth: Kan inte räkna med att gå obesegrade

TT-SPORT

Fotboll. Först bjöd Linköping in Rosengård på allvar i kampen om SM-guldet - sedan förlorade man finalen av Svenska cupen mot samma ärkerival.

– Men vi kan fortfarande vinna allsvenskan av egen kraft, säger lagkaptenen Janni Arnth.

I onsdags åkte Linköping överraskande på stryk hemma mot Piteå med 2-3 i allsvenskan.

Något som innebar att Rosengård, med en match mindre spelad, på onsdag kan minska försprånget till bara två poäng i tabellen. Dessutom har de hemmamöte mot östgötskorna den 10 september.

– Självklart en onödig förlust, men man kan inte räkna med att vi ska göra som förra året och gå obesegrade genom hela serien. Vi kan ändå avgöra på egen hand, säger Janni Arnth.

Den danska mittbacken spelade under söndagens cupfinal för första gången från start sedan skadan i EM-slutspelet. Nu som ny lagkapten efter att Magdalena Ericsson försvunnit till engelska ligan - samma väg som landslagsspelare nummer två, Jessica Samuelsson tog under uppehållet.

Två viktiga spelare ur samma backlinje borta inom loppet av ett par veckor.

– Klart det är tunga förluster för oss och tar lite tid att spela ihop en ny backlinje. Men vi har fått duktiga ersättare och ändrat en del taktiskt. Jag tror starkt på oss även i fortsättningen.

0-1 i cupfinalen var andra raka förlusten på egna arenan under samma vecka - och Linköping fick ju även stryk mot Rosengård med 0-3 hemma i allsvenskan.

– Om det är oroande att vi inte ens gjort mål på dem i år? Nej, det tycker jag absolut inte. Vi har skapat en hel del chanser, men inte fått in bollarna. Får hoppas att vi sparat det tills vi möts nästa gång, säger Janni Arnth.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM