Världsmästare leder ung bowlingtrupp i VM

TT-SPORT

Bowling. Bowling-VM spelas inte förrän om nästan tre månader. Men redan nu är den svenska truppen uttagen. Den innehåller två rutinerade världsmästare och en 19-årig debutant.

"Vi åker för att prestera och de här är de vi bedömer kan göra det", säger förbundskaptenen Johan Ekström i ett pressmeddelande.

Vart fjärde år spelas damernas och herrarnas VM på samma plats. I år går det samlade VM i Las Vegas mellan den 24 november och 4 december.

Nina Flack har varit med i fem VM och har tagit ett VM-guld, och Martin Larsen har spelat i sju VM och har två guld. De leder den unga truppen, där åtta är 25 år eller yngre, och som har tre VM-debutanter. Cajsa Wegner är bara 19 år men välmeriterad med seger i Europacupen.

Hennes syster Jenny, som vunnit världscupen, är också med i laget. Det finns även två andra syskon i VM-truppen, Ida och Pontus Andersson.

FAKTA

VM-truppen

Damer: Ida Andersson, Högland, Sandra Andersson, Engelholm, Nina Flack, Team X-Calibur, Isabelle Hultin, Wåxnäs, Cajsa Wegner, Femtionian, Jenny Wegner, do.

Herrar: Pontus Andersson, Team Clan, Daniel Fransson, Team Pergamon, Markus Jansson, Jösse, Martin Larsen, Team Pergamon, Jesper Svensson, do, Mattias Wetterberg, do.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM