Veteranernas råd till "Vigge": Ha tålamod

TT-SPORT

Fotboll. Värvad för enorma pengar, men inte i närheten av speltid hittills med Manchester United i Premier League.

Men Victor Nilsson Lindelöf ska inte vara orolig.

Landslagspolarna Martin Olsson och Sebastian Larsson spår en lysande framtid för mittbacken.

Olsson och Larsson flyttade till England redan som tonåringar och gick den långa, hårda vägen för att nå Premier League.

Rådet till Nilsson Lindelöf är samstämmigt:

Låt det ta den tid det tar.

– Om man tittar på spelare som United tog in förra säsongen, tog det tid för dem att komma in i det. Premier League är annorlunda. Det är det fysiska, tempot. Du måste lära dig att ta för dig, du får inte frispark så lätt.

– Det är sånt du måste komma in i, men det är klart att "Vigge" kommer att göra det. Att han inte har lirat på de tre första omgångarna känns inte jättekonstigt, säger Larsson, veteranen som den här säsongen spelar för Hull i andraligan.

TT: Han ska ha tålamod, helt enkelt?

– Absolut. Och det tycker jag att alla andra ska ha också. Det är en ung spelare som har kommit till en av världens största klubbar. Då får man ha lite tålamod, jobba sig in och lära sig att man inte alltid får spela, säger Larsson.

Olsson, med erfarenhet från Blackburn, Norwich och nu Swansea, håller med.

– Det är så mycket tempo, spelarna är atletiska och det går snabbt upp och ned, men "Vigge" kommer att göra det bra. Han har spelstilen. Jag tycker att han påminner mycket om Phil Jones som jag spelat med (i Blackburn).

– "Vigge" och jag snackade då vi mötte varandra (United slog Swansea med 4-0), att det tar tid att komma in i det. Det finns inga lätta matcher i England, det är inte som i Benfica, men det kommer att gå bra för honom. Han är i en av de största klubbarna i världen, så han ska njuta av det också och inte vara stressad, men han verkade lugn.

Sofia, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM