Ekdal: "Ingen optimal situation"

SPORT

Fotboll. Mittfältaren Albin Ekdals kvaläventyr fortsätter att skuggas av skador.

Efter fot- och ljumskproblem är det nu ryggen som krånglar.

– Det är ingen optimal situation alls, säger han.

Ryggen började göra ont redan under försäsongen med Hamburg. Sedan dess har Albin Ekdal fått behandling och petat i sig smärtstillande tabletter inför varje match.

I Sofia är proceduren densamma.

Men Ekdal - navet på förbundskapten Janne Anderssons mittfält - säger att han är redo för spel i VM-kvalet mot Bulgarien på torsdag.

"Ganska dålig"

– Ryggen är ganska dålig och har varit det sedan säsongstarten. Jag har käkat smärtstillande nonstop. Det är ingen optimal situation alls men det har funkat bra med smärtstillande under matcherna, och jag känner mig i bra form rent fotbollsmässigt. Jag är här för att köra, säger han.

– Vi behöver inte gå in på det medicinska men det är inget som läker av sig självt, man måste vila om det ska bli bättre och det har jag inte riktigt tid med.

Med Sveriges tajta spelschema, två matcher på fyra dagar, kan det vara osäkert om ryggen håller även för spel mot Vitryssland på söndag.

– Det får vi se. Först och främst är jag fokuserad på torsdag, om jag spelar då. Vi tänker inte på Vitryssland alls. Bulgarien är en tillräckligt svår motståndare, det är den matchen vi fokuserar på just nu, säger han.

Van vid skador

Albin Ekdal har haft en skadefylld kvalsäsong. För ett år sedan tvingades han lämna återbud till VM-kvalstarten mot Nederländerna (1-1) på grund av en fotskada. I mötet med Frankrike (1-2) på Stade de France i Paris klev han av med ont i ena foten och i ljumskarna. Och hemma mot Vitryssland (4-0) byttes han ut i 69:e minuten med nya fotsmärtor.

– Jag börjar bli van. Det var länge sedan jag var smärtfri, men det är bara gillar att läget. Det är en tuff sport så det är bara att köra, säger han.

Sofia, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM