Drömveckan fortsätter för Rytting Kaneryd

TT-SPORT

Fotboll. Den överraskande landslagsuttagningen följdes upp med en 1-0-seger i derbyt mot Hammarby.

Johanna Rytting Kaneryds betyg på veckan:

– Det kan inte bli bättre.

Johanna Rytting Kaneryd var en av flera debutanter i det nya landslagsbygge som Peter Gerhardsson presenterade i måndags. Två dagar senare var 20-åringen tillbaka i en mer van roll, som ett löpvilligt och bollvinnande nav på Djurgårdens mittfält.

Spelmässigt var insatsen lite halvdan från både henne och Djurgården, men tre sköna derbypoäng blev det ändå till slut för blåränderna. Inhopparen Hanna Lundqvist behövde bara vara på planen i sju minuter innan hon förvaltade Mia Jalkeruds passning och iskallt sköt 1-0 i 70:e minuten.

– Det är inget finlir direkt, vi slår bort mycket boll i uppspelsfasen och slarvar en del. Men vi lägger ner ett hundraprocentigt lojalt jobb och det är därför vi vinner i dag, säger Johanna Rytting Kaneryd, som har några omtumlande dagar bakom sig.

– Först går en dröm som man har haft sedan man började spela fotboll i uppfyllelse och sedan en derbyvinst. Det kan inte bli bättre.

"Spännande att se"

Rytting Kaneryd fick landslagsbeskedet av en kompis som tittade på Peter Gerhardssons presskonferens, och djurgårdaren har fortfarande inte hunnit prata med den nye förbundskaptenen inför VM-kvalet mot Kroatien om ett par veckor.

– Jag är ju både en ytter- och innermittfältare och det blir spännande att se var han vill spela mig. Bara att jag är uttagen känns som ett kvitto på att jag har gjort något bra, jag har haft två meniskskador och en korsbandsskada och har lagt ner så mycket jobb på det här, säger hon.

Fyra i tabellen

2 074 åskådare tittade på när Djurgården tog säsongens andra derbyseger mot Hammarby. Även tabelläget i damallsvenskan indikerar att "järnkaminerna" är bäst i stan. Djurgården ligger fyra på 22 poäng, nu hela tio före Hammarby som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det finns ingen bättre känsla än att slå Hammarby och segern i dag var självklart viktig. Vi har inlett hösten bra nu och ligger fyra, nu gäller det bara att hänga i och vara jämnare än vi var i våras.

En match, borta mot Eskilstuna United, återstår innan Johanna Rytting Kaneryd drar till Kroatien med Blågult.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM