Stor besvikelse efter förlusten

TT-SPORT

Fotboll. Besvikelsen är stor sedan Sverige förlorat gruppledningen i VM-kvalet efter förlusten mot Bulgarien

Drömläget finns inte kvar, och krönikörerna är överens: Sverige spelade ostrukturerat och slarvigt.

"Att Sverige har slagit Frankrike gör inte Sverige till Frankrike, om ni förstår hur jag menar", skriver Simon Bank i Aftonbladet efter matchen.

Under matchen rasade lagets metodik och effektivitet, skriver Bank.

"De gjorde varken målen de borde eller jobbet de måste. Att de borde vunnit ändå, sett till chanser och matchbild, betyder ingenting. Om de vill till VM får de nog ta bakvägen dit."

"Fotbollens logik"

Att Sverige besegrade Frankrike i juni gav mersmak och en förstaplacering i kvalgruppen. Men mot Bulgarien räckte laget inte till.

"Kan ett lag som Sverige besegra ett lag som Frankrike kan ett lag som Bulgarien vinna mot Sverige. Det är fotbollens logik, som tjusar och förskräcker, som lockar och skräms", skriver Mattias Balkander i Göteborgs-Posten.

Sydsvenskans Max Wiman saknar "det svenska drömflytet" från tidigare kvalmatcher men beskriver matchen som en prestation motsvarande det som förväntades innan kvalet inleddes.

"Det var frustration och spelare som kände motflyt och som plötsligt stod inför en verklighet de sluppit tidigare - stress och press", skriver han.

"Okoncentrerad insats"

Dagens Nyheters Johan Esk tror inte att Sveriges förlust berodde på underskattning av Bulgarien, utan att favoritskapet helt enkelt var ovant.

"Det var en orgie i uselt försvarsspel som föregick Bulgariens 1-0", skriver han.

"Det grepp Sverige hade om matchen gled ur. Sverige föll in i exakt samma synder som i första halvlek med vidöppet försvar, svåra passningar och farliga bollförluster."

Noa Bachner i Expressen lyfter fram att Sverige spelade upp sig och kvitterade två gånger, och att det hade kunnat bli en tredje.

"Men är vi lika uppriktiga gjorde Sverige sin sämsta landskamp under Janne Andersson. En splittrad, oorganiserad och i långa perioder okoncentrerad insats var inte bara för mager för att bogsera hem den där trepoängaren som hade kopplat bort Holland - den innebär en mycket oroligare höst."

TT

ARTIKELN HANDLAR OM