Eriksen bakom Danmarks storseger

TT-SPORT

Fotboll. Tyskland rusar vidare mot fotbolls-VM i Ryssland efter sjunde raka segern, 2-1 borta mot Tjeckien.

Däremot snubblade Polen, och det rejält. Christian Eriksen såg till att Danmark vann med 4-0 i Köpenhamn.

Polen var på väg att springa ifrån de övriga lagen i sin VM-kvalgrupp i fotboll, men det var innan laget kom till Parken i Köpenhamn.

Där var den förlustfria sviten på 13 landskamper inte mycket värd. Inte när Christian Eriksen svingade sitt trollspö till fot. Tottenhamspelaren var inblandad i Danmarks samtliga fyra mål.

Eriksen bakom allt

Efter en kvart spelade Eriksen fram Thomas Delaney till 1-0 och strax före paus var det Andreas Cornelius som fick dra nytta av hans tjänster före 2-0. Knappt en timme in i matchen slog han ett inlägg som Polens målvakt Lukasz Fabianski inte behandlade bättre än att Nicolai Jørgensen kunde placera in 3-0-bollen.

Slutpunkten satte Eriksen när han skruvade in 4-0 i den 80:e minuten.

Polens skyttekung Robert Lewandowski, som har gjort elva mål i kvalet, hölls i strama tyglar av danske mittbacken Simon Kjær.

Lagerbäck fick fira

Tyskland tog kommandot direkt mot Tjeckien i och med Timo Werners 1-0-mål i fjärde minuten. Tjeckien kvitterade genom Vladimir Darida men mittbacken Mats Hummels höll sig framme och nickade in segermålet i den 88:e minuten. Tyskland har full pott efter sju matcher.

Lars Lagerbäck tog sin första seger som förbundskapten för Norge när Azerbajdzjan besegrades med 2-0 i Oslo. Joshua King gjorde 1-0 på straff innan Azerbajdzjans mittback och lagkapten Rashad Sadygov hjälpte till med 2-0.

England inledde svagt borta mot Malta men vann till slut med betryggande 4-0 - tack vare tre mål inom loppet av sex minuter i slutskedet av matchen. Harry Kane gjorde två av Englands mål.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM