"Lite hemligt får vi hålla på med"

TT-SPORT

Fotboll. Raka och tydliga svar på majoriteten av frågorna.

Förutom om Sveriges startelva i VM-kvalet mot Vitryssland.

– Jag tycker att vi är väldigt öppna men lite hemligt får vi hålla på med, sade förbundskaptenen Janne Andersson.

Janne Andersson har fått tillbaka sin energi. Magsjukan som han drog på sig under samlingens första dagar i Sofia var ingenting som märktes i Vitryssland.

Det gjorde presskonferensen i Minsk till en speciell tillställning.

Förbundskaptenen skojade friskt med presschefen Niklas Bodell och skickade snabba gliringar om ryska lönekuvert till en minst sagt överraskad Andreas Granqvist.

Mellan de humoristiska inslagen hann Andersson även svara på en rad frågor.

Rakt och tydligt gav han sin syn på Sveriges VM-kvalmotståndare Vitryssland, valet av att träna i Minsk och inte på matcharenan i Borisov och att han har stor tro på att spelarna ska göra en bättre prestation än vad de gjorde mot Bulgarien (2-3).

"Tråkigt svar"

Det var bara ett ämne som han "duckade" för.

Startelvan.

Visserligen svarade Andersson på frågorna - men några raka svar blev det aldrig.

– Eftersom spelarna får den i kväll (på lördagen) så blir det ett tråkigt svar. Men två (ändringar) kommer jag att göra, det är det minsta. Däremot har jag inte bestämt mig till 100 procent. Jag ville se den här sista träningen. Jag har också respekt för att spelarna kan bli sjuka under en sådan här resa, sade han.

– Det är klart att den prestationen vi gjorde i torsdags inte kastar omkull allt vi har gjort innan... Därmed har jag inte svarat på någonting.

Klart är i alla fall att Janne Andersson måste göra två ändringar. Då Ola Toivonen är avstängd och Albin Ekdal är ryggskadad ser det ut som att förbundskaptenen kommer att satsa på Christoffer Nyman respektive Sebastian Larsson.

Träningen gav även signaler på att det kan bli ytterligare en ny spelare in i startelvan: Martin Olsson i stället för Ludwig Augustinsson.

"Olika varje gång"

– Jag vet inte hur ni tolkade träningen men tanken var att ställa till det för er⦠Nej, men vi blandar varje gång. Går ni tillbaka och tittar så ser ni att det har varit olika varje gång, sade Andersson.

– Vi blandar för att spelarna ska kunna spela med olika individer.

Under lördagskvällens matchgenomgång berättar han laget för spelarna.

Och om det sedan läcks ut till medier är inget som han bryr sig om.

– Krig man inte kan vinna ska man inte ta. När jag var yngre tog jag alla krig som fanns och jag har fått mycket stryk på vägen och varit irriterad över mycket, sade han.

– Men jag tror inte det avgör matchen om Vitryssland får reda på det dagen innan eller en timme innan. Det är viktigare för mig att spelarna som ska spela går och lägger sig och vet om att de ska spela. Och att de spelare som inte spelar har tid att vara besvikna.

Minsk, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM