Matchboll för Dahlgren i STCC

TT-SPORT

STCC. Det ska mycket till för att Robert Dahlgren ska missa titeln i årets STCC. Dahlgren vann två av tre lopp på Anderstorp och leder nu i sammandraget med 76 poäng före Fredrik Ekblom.

Eftersom maxpoängen en förare kan få under en deltävling är 78 är mästerskapet i praktiken avgjort. Dahlgren måste bli helt poänglös i den sista deltävlingen på Mantorp, samtidigt som Fredrik Ekblom vinner alla lopp.

– Jag kan sträcka mig till att det ska mycket till, men jag har varit med förr så jag vet att allting kan allting kan hända i racing. Men vi ska se till att inte något oförutsett inträffar, säger Robert Dahlgren till SVT efter loppet.

Fredrik Ekblom gjorde sitt bästa för att ta i kapp det stora försprång - 40 poäng - Dahlgren hade inför helgens tävlingar och vann dagens första lopp. Men i det andra loppet fick Ekblom bryta.

Efter en incident med Daniel Haglöf hamnade totaltvåan Ekblom i sandfållan och möjligheten att ta hem mästerskapet försvann i fjärran.

Många blickade riktades mot Haglöf som släppte fram stallkamraten Dahlgren i starten och som efteråt bestraffades med 30 sekunders tillägg efter det att han knuffat Ekblom av banan.

Robert Dahlgren har kallats den ständiga tvåan efter att ha kommit på andra plats i sammandraget fyra gånger.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM