Semestersugen Ståhl avslutade med rekord

TT-SPORT

Friidrott. Daniel Ståhls diskussäsong slutade på topp. Efter både VM-silver, svenskt rekord och världsårsbästa vann han också säsongens sista tävling, på nytt Finnkampsrekord.

– Det har varit en fantastiskt bra säsong, säger Daniel Ståhl.

Det har varit en händelserik friidrottssäsong för 25-åringen. På söndagen avslutade han den genom att vinna Finnkampen på nytt mästerskapsrekord, 67,37, en dryg meter längre än Ricky Bruchs 44 år gamla notering.

Tillsammans med Simon Pettersson och Axel Härstedt såg han till att ordna en svensk trippelseger.

– Det är femte året i rad som vi gör det, och det är nog inte många som har gjort det. Vi siktar på att göra det i fem år till, säger Daniel Ståhl.

Att ladda om till Finnkampen var inga problem, säger han. Särskilt inte efter den för honom svaga tävlingen i Bryssels Diamond League-gala i fredags, där han slutade sjua.

– Jag blev lite förbannad och revanschsugen efter Bryssel så det var skönt att slå Finnkampsrekord i första kastet.

Finnkampen markerar slutet på en säsong där Daniel Ståhl har satt nytt svenskt rekord med 71,29, fått iväg det enda kastet över 70 meter i världen i år, och toppat det hela med ett VM-silver.

– Fantastiskt bra, om jag ska säga det själv, säger Ståhl, som är glad att säsongen nu är slut.

– Ja, det har varit en lång säsong, mycket fokus inför VM och sedan har jag kastat långt också. Kroppen är ganska mör. Men nu har man semester.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM