Lustig: "Svårt att ta sig vidare"

SPORT

Fotboll. Ny Champions League-säsong.

Nytt gruppspel mot "två stora elefanter".

– Det blir i alla fall roliga matcher, säger Celtics Mikael Lustig.

Högerbacken Mikael Lustig kan inte hålla sig när Champions League kommer på tal. 30-åringen ler lite uppgivet och konstaterar kvickt att Celtic - precis som under förra säsongen - förmodligen inte kommer vara ett av gruppens två lag som går vidare till åttondelsfinal.

– Bayern München och PSG ska vi inte kunna rå på, säger han.

– Vi hoppas så klart att kunna ta någon poäng här och där i de matcherna men om vi ska vara realistiska så är det väl tredjeplatsen vi ska slåss om, och det blir väl mot Anderlecht.

Tuff lottning - igen

Storklubben Celtic, som har vunnit skotska ligan de sex senaste säsongerna, hade ingen vidare tur med lottningen i Monaco.

Bolldragningen i slutet av augusti resulterade i att Lustigs klubb hamnade i samma grupp som stjärnlagen Bayern München, Paris SG och belgiska Anderlecht.

Därmed står Celtic, som förra säsongen ställdes mot Barcelona, Manchester City och Mönchengladbach, inför en ny tuff säsong i Europa, och de inleder äventyret hemma i Glasgow mot Neymars och Kylian Mbappés nya klubb PSG.

Att det på nytt blev en tuff grupp är något som Mikael Lustig tycker är rätt surt.

"Oerhört svårt"

– Ja, lite så är det. Speciellt efter att vi de senaste två gångerna har hamnat i grupper där det har funnits två stora elefanter. Då är det oerhört svårt att ta sig vidare, säger han.

– Vi tog poäng hemma och borta mot Manchester City men det var en riktig tuff grupp. Det hade varit lite roligare om vi hade hamnat i en enklare grupp ... Men det blir ju häftiga matcher.

Landslagskompisen Victor Nilsson Lindelöf ser ut att få starta i Manchester Uniteds hemmamöte med Basel, där skadade Alexander Fransson saknas, och Pontus Wernbloom lär ha en given startplats i CSKA Moskvas bortamatch mot Benfica.

Vid sidan av svenskarnas matcher inleds Champions League-gruppspelet med finalreprisen från säsongen 2014-2015: Barcelona-Juventus.

FAKTA

Champions League 2017-2018

32 lag är fördelade på åtta grupper. De två bästa lagen ur varje grupp går till slutspelet som inleds tidigt våren 2018.

12-13 september: gruppspelsomgång 1.

26-27 september: omgång 2.

17-18 oktober: omgång 3.

31 oktober-1 november: omgång 4.

21-22 november: omgång 5.

5-6 december: omgång 6.

Februari-mars 2018: Åttondelsfinaler.

April 2018: Kvartsfinaler.

April-maj: Semifinaler.

26 maj 2018: Final, i Kiev Ukraina.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM