Karlsson kan missa NHL-matcherna i Sverige

TT-SPORT

Ishockey. Erik Karlsson lär missa inledningen av NHL-säsongen på grund av försommarens fotoperation.

Matcherna mot Colorado i Stockholm i november är också i riskzonen för Ottawas svenske stjärnkapten.

– Jag kommer se till att det här inte är något som påverkar mig i min framtida karriär. När jag är hundra procent så kommer jag att komma tillbaka och spela, oavsett om det är i oktober eller november, säger Erik Karlsson enligt TSN.

27-årige Karlsson var återigen en av NHL:s bästa spelare förra säsongen. Trots en skada i vänster fot så ledde han Ottawa till semifinal i Stanley Cup-slutspelet. I juni opererade den svenske lagkaptenen foten, rehabiliteringen går sakta framåt.

I samband med en presskonferens under måndagen så hade Karlsson på sig sandaler. Enligt TSN kan Karlsson inte ha skor på sig eftersom såren efter operationen då inte läker ordentligt. Svensken är i nuläget några veckor från att ens ta på sig ett par skridskor.

– Det går åt rätt håll. Jag är egentligen inte så orolig över hur det ser ut eller hur det känns i dag, säger Karlsson som hoppas börja träna på is i slutet av september.

Ottawa, som i våras slogs ut av blivande Stanley Cup-mästaren Pittsburgh, inleder årets NHL-säsong hemma mot Washington den 5 oktober.

I början av november är Ottawa i Stockholm för två NHL-matcher mot Colorado där Tre Kronor-polaren Gabriel Landeskog är lagkapten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM