Miele: "Mål direkt höjer självförtroendet"

TT-SPORT

Ishockey. Amerikanen Andy Miele ska lyfta Malmö till högre offensiva höjder.

Centern visade vägen direkt i SHL-premiären när Rögle kördes över med 5-0 i Skånederbyt.

– Att göra mål direkt höjer självförtroendet, säger 29-åringen, som även noterades för en assist.

Centern Andy Miele mäter endast 171 centimeter utan skridskor, men 29-åringen visade i premiären att han kommer att bli en stor attraktion i SHL.

Den puckskicklige amerikanen snurrade stundtals rejält med Röglespelarna när Ängeholmslaget krossades med 5-0 i Malmö arena inför drygt 9 000 åskådare.

– Stämningen var fantastisk. Det är enkelt att komma in i matchen när publiken är sådan här. Vi var tända inför första matchen och publiken tände oss ännu mer, säger 29-åringen efter SHL-debuten.

Nyförvärvet Zaar nätade

Poängstark har Miele alltid varit. På 420 AHL-matcher noterades han för 368 poäng, varav 249 var framspelningar. Nu svarade han för Malmös ledningsmål när det återstod 27 sekunder av den första perioden.

– Ett tidigt mål gör att nervositeten släpper något och man inser att man bara spelar ishockey och det är det viktigaste, säger Miele, som även spelade fram kedjekamraten Robin Alvarez till 4-0 halvvägs in i den tredje perioden.

Ytterligare ett nyförvärv presenterade sig för sin nya hemmapublik. Forwarden Daniel Zaar slog igenom i Rögle, men när han valde att återvända till Sverige efter två säsonger i AHL skrev 23-åringen på för ärkerivalen i södra Skåne. Nu svarade Zaar för 2-0 i slutet av den andra perioden.

– Klart det var speciellt att möta Rögle. Jag har ju spelat där i ett antal år. Jag har spelat ett antal gånger här i arenan i bortalaget, säger Zaar.

"Håller nere siffrorna"

Trots att Malmö vann skotten i de två första perioderna med förkrossande 31-9 - och 43-16 totalt - stod det endast 2-0 inför slutperioden. Den största anledningen till det var Röglemålvakten Emil Kruse, som fick göra SHL-debut efter att den tilltänkte förstemålvakten Ville Kolppanen blivit sjuk.

– Han är ju den som verkligen kommer upp i nivå och håller oss kvar i matchen och håller nere siffrorna när det rann ifrån, säger Roger Hansson, assisterande tränare i Rögle, om Kruses insats.

Till slut rann det iväg till 5-0 till Malmö, som förra säsongen nådde SM-semifinal.

– En stabil laginsats, säger tränaren Peter Andersson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM