Nordqvist fem bakom inför slutrundan

TT-SPORT

Golf. Segerstriden finns inom räckhåll, men om Anna Nordqvist ska blanda sig i den måste hon spela mycket bättre än under lördagen.

Svenskan ligger delad elva i Evian Championship inför sista rundan.

Anna Nordqvist låg trea efter första rundan i årets sista major, men tappade mark dagen därpå. 66 slag följdes upp med 72 slag, efter att den blågula golfstjärnan fått en trist avslutning med en lite onödig bogey på sitt avslutande par 5-hål.

Tävlingen har kortats till 54 hål, på grund av dåligt väder, och inför sista rundan ligger Nordqvist totalt fyra under par. Moriya Jutanugarn, Thailand, leder på -9 och jagas närmast av japanskan Ayako Uehara, som är ett slag bakom.

Flera namnkunniga spelare är med i toppstriden. På delad fjärdeplats (-6) finns till exempel världstrean Park Sung-Hyun och förra världsettan Lydia Ko.

Förutom Anna Nordqvist var det bara Caroline Hedwall som klarade "cutten" av svenskorna. Hon ligger delad 46:a, ett över par. Stjärnskottet Madelene Sagström (+4) spurtade med fyra birdies på de fem sista hålen, men det räckte ändå inte för att klara kvalgränsen.

Pernilla Lindberg (+11) delade sistaplatsen medan debutanten Johanna Gustavsson var ett slag bättre.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM