Aftonbladet Shopping logoShopping
FamilyMat & DryckHemmaMode
ANNONS / KOMMERSIELLT INNEHÅLL
boktips-8.jpg

Boktips: 8 riktigt bra barnböcker

Vi har listat 8 riktigt bra barnböcker för barn i åldrarna 0-9 år.

Enligt många forskare blir barn som läser mycket framgångsrika och det är ingen tvekan om att det är viktigt att läsa och bli läst för när man är liten. Vad passar då bättre än att ge bort en riktigt bra bok till ett barn i din närhet? Det kan vara svårt att hitta bra barnböcker och därför har vi samlat våra absolut bästa boktips för barn!

Bara rumpor

Image

Bara rumpor är en rolig bildbok som handlar om Mira som åker till badhuset. Boken tar upp den viktiga frågan om nakenhet och att alla människor har olika kroppar. Boken utlovar många skratt, nyfikenhet och nervositet. Passar barn från 3-6 år!

Snösystern : en julberättelse

Image

Perfekta boken för barn under julen är Maja Lundes bok Snösystern. I boken får du följa Julian som fyller år på julafton och som dessutom älskar julen mer än någonting annat. En stor tragedi inträffar Julians storasyster och helt plötsligt är julen inte så viktig för Julians föräldrar längre. Men så träffar Julian någon som också förstår hur viktig julen är.... En riktigt mysig julberättelse som skapar julstämning hos alla barn. Passar barn från 6-9 år!

Min lilla pekbok: Första 100 orden

Image

Perfekt första bok till de allra minsta. Min lilla pekbok: Första 100 orden är en tjock bok med vadderade omslag, fina bilder och massa olika färger. Med denna boken lär sig barnen för första gången ord som "bil", "hund" och "banan". Passar barn från 0-3 år!

Musse & Helium. Äventyret i Lindrizia

Image

I denna boken får hela familjen följa mössen Musse & Helium på ett äventyr in i en magisk värld - vinterlandet Lindrizia. I jakten på att hitta deras föräldrar möter de modiga mössen faror som det hemska snömonstret Galaha och får uppleva fantastiska saker som flygande hundar och osynliga servitörer... Frågan är om Musse & Helium lyckas hitta sina föräldrar och rädda djurriket från Galaha?

Passar barn från 6-9 år!

Börja skolan med Alfons Åberg

Image

Alfon Åbergs barnböcker är riktiga klassisker som går hem hos de flesta barn. Ska ditt barn eller någon du känner snart börja skolan och kanske är lite nervös? Då är boken: Börja skolan med Alfons Åberg ett riktigt bra tips. Boken går igenom att det kan vara både roligt men samtidigt nervöst de första dagarna i skolan och ger tips på hur man förbereder sig på bästa sätt.

Passar barn från 3-6 år!

Vilken färg är det, Miffy?

Image

Miffy-böckerna passar för de allra minsta i familjen med sina färgrika bilder, titthål och tydliga konturer. I boken: "Vilken färg är det, Miffy?" upptäcker barn sina första färger, som att lejonet är gult och sköldpaddan är grön. En perfekt lärobok för små barn!

Passar barn från 0-3 år!

Handbok för superhjältar

Image

Detta är boken för dig som vill bli en riktig superhjälte. Huvudpersonen i boken, Lisa, lär dig 101 olika superkrafter som får dig att förstå att du kan bli precis vem du vill. Boken är bra anpassad till både högläsning och egen läsning och passar perfekt för den som ska läsa en bok för första gången själv då bilderna också skapar förståelse.

Passar barn från 6-9 år!

Bli sams

Image

Bli sams är en lättläst bok med en historia som de flesta barn kan känna igen sig i. Boken är den trettonde delen i serien "klass 1b" som totalt finns i tjugotre delar. Alla böcker i serien handlar om dramatik i vardagen, spänning och kärlek. Passar både för egen läsning och högläsning.

Passar barn från 6-9 år!