Aftonbladet Shopping logoShopping
FamilyMat & DryckHemmaMode
ANNONS / KOMMERSIELLT INNEHÅLL
image.png

4 smarta hemprodukter som kan rädda ditt hus

Ingen gillar överraskningar och särskilt inte dyra. Här är fyra smarta hemprodukter som kan förebygga skador i ditt hem.

Brand, vattenläcka, fuktskada eller inbrott kan vara det man minst önskar att hemmet ska utsättas för. Tro det eller ej, men det finns faktiskt några produkter som enkelt kan hindra skador i hemmet. Här kommer 4 produkter du borde köpa för att vara på den säkra sidan!

Sensorer för vattenläckage

Vattenläckor är varje husägares mardröm. Det kan snabbt eskalera och bli mycket dyrt, men om du upptäcker det tidigt kan du begränsa skador. Vattenläckagesensor är idag mycket små, otroligt smarta och trådlösa så att du kan placera dem överallt där du har vatten.

Image

Fibaro Flood Sensor

Fibaro Flood Sensor är en liten enhet som du ansluter till din iPhone med Bluetooth och som stöder Apples HomeKit. Sensorn har en inbyggd LED-indikator och en akustisk larmsignal-aktivering när vatten upptäcks. Du får också ett meddelande på din iPhone, iPad eller Apple Watch.

Image

Aqara Läckagedetektor

Aqara Water läcksensor är en mycket liten och billig enhet som passar överallt - perfekt i skåp och rum där eventuellt vattenläckage kan vara svårt att upptäcka snabbt, t.ex. under en köksbänk. Om en läcka upptäcks kommer den att skicka ett meddelande till din telefon. För att använda dessa sensorer behöver du också Aqara Gateway.

Image

Eve Water Guard

Eve Water Guard upptäcker vattenläckor och varnar dig när de inträffar - visuellt, ljudligt och via en app på din iPhone. Den medföljande avkänningskabeln på 2 m går att förlänga upp till 150 m där hela kabellängden fungerar som sensor för att övervaka stora delar av ditt rum.

Smart brandvarnare

Att det ska börja brinna är kanske en ännu större mardröm än en vattenläcka. Tänk om en brand börjar när du inte är hemma eller i närheten? Då behöver du ett smart brandlarm.

Image

Google Nest Protect

Google Nest Protect är ett smart brandlarm som håller koll på hemmets värme, luftfuktighet, CO-värden med en avancerad sensor som känner av om det kommer börja brinna. Om en brand är på gång får du ett meddelande i appen (Android eller iOS). Med Google Nest Protect har du 100% koll på hemmet även fast när du inte är hemma.

Image

Netatmo Smart Smoke Alarm

Med Netatmo Smart Smoke Alarm får du en varning skickad till din smarttelefon när rök detekteras, även när du inte är hemma. Den Smarta Brandvarnaren ger dig säkerhet och sinnesro i hela tio år med ett batteri. Slipp irriterande varningar om låg batterinivå.

Image

Eve Smoke

Med dubbla fotoelektriska rök- och differentialvärmesensorer upptäcker Eve Smoke allt från en mindre, pyrande brand till en fullstor flammande brand. Varningar skickas till din smarttelefon när rök detekteras, även när du inte är hemma.


Temperatursensor

Vi bor i Sverige och vintrarna är kalla. Ibland är det väldigt, väldigt kallt och att hålla reda på temperaturen i ditt hus är därför extra viktigt.

Image

Aqara Termometer och hygrometer

Termometer som ger dig information om temperaturer och luftfuktighet.

Image

Netatmo Weather Station

Netatmo Weather Station visar temperatur, luftkvalitet, luftfuktighet och mycket mer.

Image

Eve Degree

Eve Degree mäter luftfuktighet, lufttryck och temperaturer med precision. Kan placeras både inomhus och utomhus och går att koppla ihop med din Iphone eller Ipad.

Fönstersensor

Om du glömmer att stänga ett fönster när du åker på semester kan ditt hus snabbt bli kallt och fuktigt. Med en smart fönstersensor ser du snabbt om alla dina fönster är stängda eller inte.

Image

Aqara Window & Door Sensor

Detta är en väldigt smart sensor som läser av om fönster eller dörrar är öppna. Kan kopplas ihop med Apple produkter!

Image

Netatmo Smarta Dörr- och Fönstersensor

Bli varnad innan någon bryter sig in med Netatmo Smarta Dörr- och fönstersensor. Du placerar enkelt en sensor på ett fönster eller dörr och får då besked när dörren/fönstret öppnas.

Image

Fibaro Magnetkontakt

Känner av om dörrar, garageport eller fönster öppnas. Utrustad med temperatursensor och sabotageskydd (accelerometer). Använder Bluetooth LE.