Aftonbladet Shopping logoShopping
FamilyMat & DryckHemmaMode
ANNONS / KOMMERSIELLT INNEHÅLL
kniver.jpg

4 köksknivar som alla kök borde ha

Det är lätt att köpa alldeles för mycket utrustning till köket. När det kommer till knivar behöver du faktiskt inte mer än 4 olika modeller: filékniven, kockkniven, brödkniven och skalkniven.

Att investera i riktigt bra knivar är lika viktigt som att investera i bra råvaror när man ska laga mat. Kniven är ett centralt köksvertyg i köket och kan underlätta matlagningen till stor grad. Självklart finns det knivar för olika användningsområden, men det är speciellt 4 stycken som är viktiga att ha: filékniven, kockkniven, brödkniven och skalkniven. Filékniven passar perfekt till fisk & kött, kockkniven och skalkniven är allroundknivar som passar till det mesta och brödkniven passar perfekt som namnet antyder till bröd. Är du osäker på vad du kommer använda mest, så finns det också riktigt bra knivset som täcker alla behov.

Kom också ihåg att om du investerar i en dyr, riktigt bra kniv är det också viktig att du sköter om kniven på bästa sätt med rätt slipvertyg.

Filékniven

Image

Miyabi KOH 4000FC Sujihiki Filékniv

En viktig sak med en filékniv är att den borde vara lång. Denna Miyabi-kniven har ett 24 cm blad tillverkat av FC61-gradigt stål. Vilket garanterar att kniven är vass! Miyabi är ett samarbete mellan Zwilling och de kända japanska kockarna Rokusaburo Michiba och Masaharu Morimoto. Kniven är en blandning mellan Japanska traditioner och tysk ingenjörskonst.

Kockkniven

Image

Mac Pro kockkniv

Mac Pro kockkniv är kockkniven som kommer att glädja ditt kök under många år. MAC är ett japanskt familjeföretag som är världskända för sin tillverkning av knivar i toppklass. Pro-serien är MAC:s mest populära serie med tunna knivblad från 2-2.5 mm.

Brödkniven

Image

Tojiro DP brödkniv

Tack vare Tojiros extremt vassa kant, superhårda stål, kvalitetskonstruktion och överkomligt pris, är denna modellen en av de bästa japansktillverkade brödknivarna.

Skalkniven

Image

Global Skalkniv GSF-46

Detta är en klassisk skalkniv från den hyllade Global GSF-serien. Ett «must have» i varje kök. Denna kniven håller i en evighet och passar perfekt för att hacka grönsaker, skala potatis eller skiva gurka.

Knivset

Image

MAC Superior knivset i 6 delar

Är du inte säker på vilken kniv du ska köpa? Köp ett komplett startkit som täcker alla behov - inklusive slipning. MAC Superior knivset innehåller knivar för de flesta behov i köket; kock-/allkniv, filékniv, tranchérkniv, brödkniv, skalkniv och ett keramiskt bryne medföljer även för enkelt underhåll av knivarna

Ingen budget?

Image

Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

Ingen budget? Då är detta kniven för dig. För 53 900: - får du en unik kniv som få andra har. Nesmuk är en serie som består av handgjorda knivar som är ett unikt hantverk. Varje kniv går igenom över 50 olika produktionssteg för att bli den perfekta kniven. Priset är dock högt.

Slipverktyg för köksknivar

Image

Minosharp Våtslip PLUS 3 MC-550

Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år förutsatt att du sköter dem på rätt sätt. Minosharp Våtslip är en keramisk vattenslip som skärper dina knivar snabbt och säkert. Bäst i test i Smartsons test av knivslipar.

Image

Global våtslip med 2 hjul

Knivarna måste vara vassa! Denna globala våtslip har två olika keramiska slipskivor för att hålla knivarna skarpa, en tunnare och en grövde sida. Detta är en enkel våtslip för hemmabruk som de flesta mästrar.