Här är apparna som håller i alla väder

Visar om det är dags att bada, skörda eller golfa

1 av 5
NYHETER

Att kunna följa vädret minut för minut är inte bara populärt.

Ibland är det nödvändigt.

Här är apparna som visar när det är läge för golf, skörd eller bad.

Det finns kanske lika många väder-appar som väder­lekar.

Och när vädret blir extra viktigt, exempelvis på semestern eller om man ska ut på sjön, kan det löna sig att använda flera appar för att få lite mer detaljer.

– Väder är populärt och det faller sig naturligt med olika väderappar eftersom folk har så olika intressen, säger Martin Hedberg, meteorolog på Klart.se.

Har 15 väderappar

Själv använder han runt 15 stycken.

– Ingen prognos visar exakt - det går inte. Men har man många olika appar kan man få en större säkerhet genom att jämföra dem. Sen finns det appar som alltid visar lite bättre väder än vad det egentligen blir, säger han.

På Kustbevakningen utgår man från SMHI:s prognoser och man uppmanar folk att hålla koll på vädret innan de beger sig ut på sjön.

”Bör vara beredd”

– Man måste vara beredd på väderomslag. Man kan ge sig ut i strålande solsken, men bör ha beredskap om det slår om. Det viktigaste är att hålla koll på vädret på sjön, känna sin båt och ha med sig en annan person som har kompetens att köra båten, säger Mattias Lindholm, kommunikatör på Kustbevakningen.

Väderappar utöver de vanliga

Mitt Golfväder: Appen visar vind, temperatur och nederbörd för golfbanor i hela världen och med sökfunktionen kan du hitta tilltänkta gräsmattor.

Väderklockan Alarm: Vakna till solsken - eller regn. En alarm-app där väderprognosen blir det första du möter när du slår upp ögonen. Om det inte regnar åker vi och badar. Eller - om det regnar åker vi och fiskar. Och annars sover vi till elva. Här är klockan som väcker dig när ett visst väder råder.

Zyrtec Allergycast: Allergisk och vill ha pollenprognosen? Här får du en allergispecifik prognos, inklusive temperatur. Timme för timme eller för en hel vecka.

Kustväder - SSRS: En app från Svenska sjöräddningssällskapet. Ger uppgifter om bland annat luft- och vattentemperatur, våghöjd, våg­riktning och strömmar.

Weddar: Bygger på egna rapporter från användarna. Fungerar lite som ett spel, där man kan samla poäng genom att rapportera väderleksförhållanden i sin omgivning och ta sig upp på topplistan.