Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sommar

Zigge är veckans grillmästare

Michael   Michael " Zigge" Sigurdson

Grillmästaren i kategorin korv och hamburgare är korad.

Michael " Zigge" Sigurdsons gourmetburgare med smak av svarta vinbär imponerade på juryn.

Vinsten: en supergrill från Weber.

Grattis! Hur känns det?

– Det är väl ingen som skojar med mig nu? Det väldigt roligt. Underbart.

I vinnarbidraget blandar du svarta vinbär i färsen. Hur kom du på den idén?

– Jag tycker det är roligt att blanda nya ingredienser i klassiska recept. Jag har provat mig fram och tycker att det är en god kombination.

Kan du tipsa om fler recept med annorlunda kombinationer?

– Om man utgår ifrån samma grundrecept med högrevsfärs och istället för svarta vinbär använder parmesanost får man en god och lite speciell smak.

Vad tycker du är godast att grilla?

– Fläskkarré är en favorit om man får tag på riktigt bra kött. Med bra ingredienser behöver man inte fixa så mycket. Då är köttet gott som det är och man kan fokusera på tillbehören.

Du verkar grilla mycket, kanske dagligen?

– Jag grillar omkring sex dagar i veckan, men efter en dag utan smyger sig abstinensen på. Jag är inne på semesterns tredje vecka och det har bjudits på fantastiskt grillväder hittills.

Nu har du vunnit en supergrill- kommer du grilla ännu mer?

– Jag har redan flera grillar. En gasolgrill, en gammal hederlig brikettgrill och en söt liten smoker. Jag kommer nog inte grilla mer, men det blir enklare och roligare nu med lyxgrillen.

Tillsist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Fred på jorden. Jag har redan allt jag behöver- sol, värme, glädje och grill. 

 

Är du med och tävlar om lyxgrillen? Här kan du läsa mer om tävlingen och lägga upp ditt bidrag!

TEMA HAMBURGARE & KORV: Gourmetburgare med smak av svarta vinbär

Ingredienser:

500 g högrevsfärs, gärna 20 procent

1 ägg

2 msk svartvinbärsgelé

1/2 msk Dijonsenap

2 tsk flingsalt

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 pkt tjocka gourmetbacon

4 hembakade hamburgerbröd, gärna hembakade

4 skivor röd cheddarost

1 stor gullök

1 msk Zigges special rub (kryddblandning)

2 msk sweet baby Ray's chipotle honey bbqsås

 

Kryddblandningen (räcker i flera månader):

2 1/2 dl socker
2 dl finkornigt salt utan jod
1 1/2 dl farinsocker
5 msk + 1 tsk chilipulver
2 msk + 2 tsk spiskummin
4 tsk cajennpeppar
4 tsk nymalen svartpeppar
4 tsk vitlökspulver
4 tsk lökpulver

 

Salladen:
Ruccola

Bladspenat

Plommontomat

Gurka

Riven lagrad parmesan

Rostade sesamfrön. 
Olivolja

Flytande honung

 

Gör så här:
Blanda färsen, ägget, ett halvt paket grillad och finhackad gourmetbacon, gelén, senapen, salt, svartpeppar, kryddblandningen och bbqsåsen ordentligt. Forma till tennisbollar och platta ut. Vik två skivor bacon i kors över varje burgare. Låt vila 1-2 timmar.

Under tiden kan du blanda din sallad.


Grilla köttet i ungefär 4 minuter per sida så baconet smälter inne i färsen. Strö över en matsked av kryddblandningen när burgarna är färdiggrillade. Servera med chilibearnaise och sallad.

 

Bättre än så här blir det inte, smaklig måltid!

 

Michael " Zigge" Sigurdson

Var med och tävla om lyxgrillen

Nu har du chansen att äntligen få ut ditt artisteri vid grillen - och dela med dig till svenska folket.

I Aftonbladet och XL-Byggs tävling Grillmästaren kan du vinna titeln - och grillen som tystar grannarna.

I sex veckor kommer du kunna tävla om sex titlar och sex lyxgrillar från Weber:

Gasolgrillen Genesis S-330.

Här kan du läsa mer om tävlingen och lägga upp ditt bidrag.

 

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Sommar

Visa fler
Om Aftonbladet