"Den kände skådespelaren klämde mig på brösten"

1 av 2
NYHETER

Hon har arbetat som journalist i över 30 år och rapporterat om flera stora nyhetshändelser.

Men när Kerstin Weigl, 53, sommarpoddar fokuserar hon för första gången på sig själv.

– Jag kände att jag behövde en utmaning, säger stjärnkolumnisten.

Under sommaren kan du lyssna till sju profiler från Aftonbladet som berättar anekdoter och hemligheter från sina yrkesliv i tidningens sommarprogram Sommarpoddarna.

Nu har turen kommit till Aftonbladets kolumnist Kerstin Weigl, 53, som rapporterat om en mängd stora nyhetshändelser genom åren, senast rättegången mot Anders Behring-Breivik i Oslo.

Men när hon nu debuterar som poddare, vänder kolumnisten strålkastarljuset mot sig själv.

– Jag har jobbat som journalist i över 30 år och har aldrig skrivit någonting om mig själv. Jag kände att jag behövde ha en utmaning, och sedan flöt det på, säger Kerstin Weigl.

Älskar att tjuvlyssna

Podden tar avstamp i kolumnistens uppväxt då hon som blyg förortstjej läste böcker i smyg och tjuvlyssnade på telefonsamtal.

– Jag gick runt i kvarteren och kikade in i radhusen. Jag var otroligt nyfiken och försökte ta reda på vad som hände där inne. Jag tror att jag är likadan än i dag, säger hon.

För att knyta ihop säcken avslutas podden med anekdoter från Weigls långa yrkesliv.

– Jag berättar om allt ifrån hur det är att försova sig till sitt första journalistjobb, till hur man reagerar när en känd skådespelare klämmer en på brösten efter en avslutad intervju. Jag hoppas att det blir intressant lyssning, säger Kerstin Weigl.