Soppa med pasta, grönsaker och ägg

Minestra di verdure con tagliolini e uovo

Foto: Björn Lindahl
KRÄMIGT VÄRRE – Pasta i soppform halkar ner lätt i magen.
NYHETER

En lite krämig soppa med ­massor av goda grönsaker:

– Hemligheten som gör ­soppan len och krämig är att du vid serveringen rör ner äggulor i den heta buljongen, säger Paolo.

Ingredienser till fyra personer

Gör så här:

1. Skölj grönsakerna och strimla den vita delen av purjolöken fint, grovhacka morötter och selleri. Använd gärna matberedare. Skär tomaterna i små bitar och dela blomkålen i små buketter.

2. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt alla grönsaker och lök. Koka soppan i cirka 10 minuter på medelvärme eller tills grönsakerna är nästan mjuka men fortfarande är spänstiga.

3. Lägg ner pastan i kastrullen och ­koka den (cirka 3 minuter), tills den är al dente. Salta och peppra.

4. Vispa upp äggulorna.

5. Fördela den heta soppan i djupa tallrikar och skeda snabbt och jämnt äggula över portionerna och rör om.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto