Här får du mest soltid i veckan

SMHI: Upp till 25 grader varmt – om du jobbar lite

1 av 5 | Foto: Pontus Orre
Jimmy Håkans, 35, transportplanerare (tillsammans med frun Greta och döttrarna Emelie och Wilma), Surahammar: Ja, bara i dag har jag fått en heldag när vi har varit ute med båten. Och när vi var på Skara sommarland häromdagen hade vi också fint väder. Vi har faktiskt lyckats pricka in riktigt många fina dagar.
NYHETER

Det ostadiga sommarvädret fortsätter.

Men den som inte räds lite bilkörning kan ändå skrapa ihop en del soltimmar – och temperaturer på uppåt 25 grader.

Under veckan kommer det bli blött på ­flera platser i landet.

Redan i dag drar ett stort område med ihållande regn in över södra och mellersta Norrland, samtidigt som de västra delarna av Götaland kan förbereda sig på regn­skurar framåt eftermiddagen.

– Men i Svealand finns det riktigt fina solchanser. Det spelar ingen roll var man ­befinner sig riktigt, utan hela Värmland, ­Dalarna, Örebro och Stockholm kan få det riktigt soligt, säger Anna Hagenblad, ­meteorolog på SMHI.

Tveklöst bäst

I morgon och på onsdag bör den solsugne semesterfiraren ta båten till Gotland.

– Där blir det tveklöst bäst väder på tisdag och onsdag. Hela Gotland får sol och klart väder då, säger Anna Hagenblad.

På torsdag gäller det dock att vara uppe med tuppen om man vill sola.

– I Småland blir det sol under morgonen, men det drar in moln senare under eftermiddagen. I övrigt blir det molnigt i större delarna av landet, ­säger Anna Hagenblad.

Stabil temperatur

Under fredagen drar ett nytt regnoväder in söderifrån, som under helgen kan ge nederbörd i både ­Götaland och Svealand.

– Då får man nog faktiskt röra sig ända upp till norra Norrland för att få sol. Så det går att få sol flera dagar i rad, men då får man jobba lite för det, säger Anna Hagenblad.

Det ostadiga vädret till trots kommer temperaturerna att vara stabila under hela veckan. Götaland och Svealand kan räkna med mellan 20 och 25 grader varje dag, ­medan Norrland får nöja sig med något svalare, 15–20 grader.