Gudomlig gnocchi i smör- och salviasky

Gnocchi di patate nel burro e salvia

1 av 2
eleganta knyten Trots sin enkelhet är gnocchi en både smakrik och elegant rätt. Här serveras den med parmesan, skinka, smör och salvia.
NYHETER

Gnocchi är en av Paolos favoriter.

Det märks bland hans recept.

– Här kommer en variant på de fantastiska potatisknytena som trots sin enkelhet är både elegant och smakrik, säger han.

Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Värm smör i en stor stekpanna. Lägg i salviastrimlorna och låt dem fräsa på låg värme i 2–3 minuter.

2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på paketet. Låt gnocchin rinna av i ett durkslag och häll sedan över den i stekpannan. Rör om så att gnocchin blandas väl i salviasmöret.

3. Servera gnocchin med några skivor prosciutto och med en skål parmesan bredvid.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto