Havsabborre och sallad med fänkål och rucola

Branzino marinato con insalata di finocchi, rucola e pomodorini

1 av 2 | Foto: EMMA MATTSSON
härlig fisk Marinaden är gjord på olivolja, vitlök, citron, oregano, salt och peppar. Låt havsabborren dra åt sig smakerna i två timmar.
NYHETER

Pinjenötter är en av Paolos favoriter.

– Älskar att strö pinjenötter över fisk (egentligen över det mesta)! Det ger en härlig crunch åt rätten vilket gör den till något annorlunda, säger han.

Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Sallad

Gör så här:

1. Blanda samman olivolja, vitlök, saften och skalet av citronerna, oregano, salt och peppar i en skål.

2. Lägg abborrarna bredvid varandra i en form. Skär ett par snitt i varje fisk och pensla snitten med marinaden. Häll resten av marinaden över fisken och ställ in den i kylskåp, i cirka två timmar. Vänd dem försiktigt efter halva marineringstiden och ös då och då med marinad.

3. Lägg fänkål, basilika, rucola, tomater i en skål. Häll över olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda och smaka av.

4. Grilla eller stek abborrarna i ca 5–8 minuter på varje sida. Strö över pinjenötter och persilja.

5. Servera fisken med fänkålssalladen på en assiett bredvid

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto