Kotletter med vitt vin oliver och färsk pasta

Costolette con olive al vino ­bianco con tagliolini

1 av 2 | Foto: Emma Mattsson
Favoriträtt Vitt vin, kapris och oliver funkar fint med kotletterna. Glöm inte att skeda över lite extra vinsky innan servering.
NYHETER

De här fläskkotletterna är ­tillagade med en av Paolos ­favoritröror:

– Jag älskar melanzane a funghetti! Sjukt enkelt att laga och magiskt både till den här kotletten eller på ett bondbröd, säger han.

Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Koka upp lättsaltat pastavatten ­under lock i en kastrull under tiden som kotletterna tillreds

2. Salta och peppra kotletterna runt om och vänd dem sedan i mjölet.

Hetta upp olivolja i en stekpanna tillsammans med salviabladen. Lägg i kotletterna och stek dem på medel­värme på båda sidor tills de får fin färg, i 4–5 minuter. För att få lite färg på ­kotletterna ska pannan vara ganska het just när de läggs i. Tillsätt vin, oliver och kapris och låt allt putta ­under lock

i cirka 15 minuter. Vänd ­kotletterna en gång under tillagnings­tiden. Smaka av med salt och peppar.

3. Tagliolinin läggs ner i det kokande pastavattnet när ett par minuter av ­kotletternas tillagningstid återstår, för att pasta och kotletter ska blir klara samtidigt.

4. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i zucchiniskivorna och stek dem på god värme tills den börjar mjukna, i 5–6 minuter. Salta och peppra.

Servera kotletterna tillsammans med tagliolini och zucchini. Skeda över lite vinskyn på pastan.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto

ARTIKELN HANDLAR OM