Nyttig risotto med fräscha grönsaker

Risotto con verdure

1 av 2
NYHETER

Risotto laddad med massor av grönsaker.

Enkelt, supernyttigt – och fruktansvärt gott.

Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Skölj och skär sparrisen i små bitar. Den ­nedersta ­träiga biten av stjälken skärs av och kastas.

2. Skär zucchini och tomater

i små ­tärningar.

3. Hetta upp olivolja (1 msk) i en stekpanna, lägg i ärtor, sparris och zucchini och fräs dem i 5 ­minuter. Blanda i tomater, salta och peppra och ställ åt sidan.

4. Hetta upp olivolja

(1 msk) i en kastrull och fräs lök och vitlök varsamt så att den blir ­genomskinlig utan att få färg. Rör ner ris och vin. Häll

i hälften av buljongen och låt ­koka långsamt utan lock. När halva koktiden återstår, blanda ner grön­sakerna. Späd riset kontinuerligt med buljong under ­resten av koktiden och rör om då och då. Koka i cirka 18–20 minuter, (enl. anvisningen på förpackningen), tills riset blivit mjukt och ­krämigt.

5. Rör ner smör och parmesanost i riset. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera risotton i djupa tallrikar, strö över basilika och servera ­genast.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto