Checka in – om du vågar

Här kan du bo 155
meter under marken

NYHETER

Cellskräck?

Då kanske det här hotellrummet inte är någonting för dig.

Här sover du i en gruva – 155 meter under marken.

Visst kan hotellrum världen över vara slående lika varandra. Här är ett boende som skiljer sig från mängden. I Sala silvergruva kan du sova – 155 meter under marken.

– Nästan alla tycker det är jättekul, jag har inte hört någon som varit missnöjd. Det flesta som bor här är äventyrliga människor som vill testa något nytt och spännande, säger Sofie Andersson, marknadsansvarig på Sala silvergruva.

Arrangerar bröllop

Och tro det eller ej – det arrangeras även bröllop i den udda sviten med 2,5 meters takhöjd.

– De flesta går på en vanlig tur i gruvan. Men det finns även folk som vill arrangera ett annorlunda bröllop och har både vigseln och festen här, säger Sofie Andersson och fortsätter:

– Det här är ju ganska exklusivt. Man får både frukost och vickning i sviten och vi erbjuder även vår egen lagrade gruvost som man får smaka.

Uppmärksamhet utomlands

Det udda hotellrummet har gett Sala silvergruva internationell uppmärksamhet. Förutom att ha blivit listad som ett av de galnaste hotellrummen i världen kommer två tyska tv-team och gör repotage de närmaste veckorna.

– Vi har fått mer uppmärksamhet utomlands än i Sverige. Det finns ett stort intresse från gäster världen över som vill testa att bo här, säger Sofie Andersson.

Om man har cellskräck är väl det här inte ett boende att rekommendera?

– Vi möter folk varje dag som har klaustrofobi och de flesta ändrar sig när de kommit ner i gruvan. Det är ganska luftigt och stort där nere. Vi har även en comradio som man kan använda om man skulle ångra sig och vill åka upp igen.

ARTIKELN HANDLAR OM