De bästa upplevelserna i Sverige framröstade

Vilken av dessa får priset

NYHETER

Nu är det klart vilka ställen i Sverige som levererar bäst upplevelser, åtminstone om utländska turisterfår välja. Vem som slutligen får det åtråvärda priset ”Den bästa upplevelsen i Sverige” blir klart i höst.

Foto: Marie andersson/skansen
Skansen är en av de upplevelser som kan vinna priset.

Kungsleden, Astrid Lindgrens Värld, Göta Kanal Rederi, Skansen, Åre/Skistar, Stockholm Adventure och Säfsen Resort levererar de bästa upplevelserna i Sverige. Det anser i allafall franska, tyska, spanska, engelska, holländska, italienska, ryska och amerikanska researrangörer.

Får pris i oktober

Vilken av de nominerade upplevelserna som slutligen kniper priset TRIP Global Award och koras som ”Den bästa upplevelsen i Sverige” avgörs den 28 oktober under Svenska Turistgalan. Även näringens pris, TRIP Award, och Stora Turismpriset delas ut under galan.

Tredje gången

Det internationella priset ”TRIP Global Award” delas för tredje gången ut till ”Den bästa upplevelsen i Sverige”. Fjolårets vinnare var Vasamuseet. Bakom utmärkelsen står Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS), i samarbete med VisitSweden. Syftet är att uppmärksamma de som erbjuder Sveriges bästa upplevelese och att ta reda på vad utländska besökare vill boka via researrangörer.

– Det är glädjande att se att såväl små som stora leverantörer har nominerats till ”den bästa upplevelsen i Sverige”. Upplevelser kopplade till kultur, natur och vildmarksäventyr efterfrågas allt mer och är hett eftertraktade av våra utländska besökare. Utmärkande är även att Stockholm lyfts fram som mycket mer än bara en stad med sin skärgård, urskog och vattensporter, säger Jan Lundin, vd på Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS) i ett pressmeddelande.

Urvalsprocessen har bedrivits på åtta viktiga utlandsmarknader för Sverige: Tyskland, Nederländerna, Italien, Spanien, Frankrike, England, Ryssland och USA. Juryn är utsedd av VisitSweden och består av researrangörer från respektive land, cirka 30 arrangörer deltar.

ARTIKELN HANDLAR OM