Grillen viktigast för svenska campare

utklassar myggstift och korkskruv

NYHETER

Grillen är den viktigaste prylen för svenska campare den utklassar både korkskruven och myggstiften i en undersökning som Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisationn gjort.

Det värsta man kan göra på en camping, enligt undersökningen, är ha högljudda fester.

Foto: scr
Grillen viktigaste prylen för svenska campare.

Nära 70 procent anser att grillen är en pryl man inte kan vara utan med de siffrorna utklassar den både myggstift och korkskruv. Korkskruven som var den fjärde viktigaste prylen, efter grillen, myggstiftet och solglasögonen, var däremot viktigare för männen än kvinnorna som inte tyckte den var så viktig.

Fester det värsta

I undersökningen, som Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR) ligger bakom, kunde man också konstatera att det mest förbjudna på campingplatsen är att festa högljutt på nätterna.

Hela 54 procent tyckte att festande är tabu på en camping, och betydligt värre än både att duscha hunden i allmänna duschar och att inte ta undan soporna. Men soporna kommer på en klar andraplats hela 23,4 procent tycker att det är en förseelse att lämna kvar sopor på sin campingplats.

Badplats viktig när man väljer camping

När svenska campare väljer var de ska campa är det ett naturskönt läge och badplats som gäller. Ett naturskönt läge var viktigast för de allra flesta (48,5 procent), följt av närhet till en bra badplats (27,9 procent). Mer än 12 procent väljer campingplats efter aktivitetsutbudet.

– Svenska campare vill bo naturnära, de vill ha lugn och ro, och njuta av semestern vid grillen. Det här är nog en bild av campingsemester som många känner igen sig i och drömmer om under den långa vintern, säger Lars Isacson, vd SCR i ett pressmeddelande.

Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR), har genomfört undersökningen på sin webbsida som besöks av 50 000 besökare per vecka nu i semestertider.

FAKTA

Så tycker svenska campare

Vad är mest förbjudet på en camping?

1. Att festa högljutt nätterna igenom (54,0 %)

2. Att inte ta undan soporna efter sig på campingtomten (23,4 %)

3. Att duscha hunden i servicehusets duschar (14,0%)

4. Att inte plocka undan efter sig i servicehuset (8,6 %)

Vilken pryl kan du inte vara utan på campingsemestern?

1. Grillen (68,6%)

2. Myggstiftet (11,7%)

3. Solglasögonen (9,0%)

4. Korkskruven (5,9%)

5. Verktygslådan (4,9%)

Vad är viktigast när du väljer campingplats?

1. Att den ligger naturskönt (48,5%)

2. Att den har en bra badplats (27,9%)

3. Att det finns många aktiviteter (12,2%)

4. Att den har en bra lekplats (10,5%)

5. Att det finns många grannar (1,0%)

Undersökningen är gjord på www.camping.se i juni 2010. Totalt 1184 personer har deltagit i enkäten som innebar att man endast fick välja ett svarsalternativ.