Nu kan det bli en ny rekordsommar

Populärt med camping i Gävleborgs län

Foto: scr, Anna Hult
NYHETER

Förra året ökade camping nätterna med 25 procent i Gävleborgs län och i år ser et ut som att det kan bli en ny rekordsommar. I juni har det varit fullt på campingplatserna runt om i länet.

Campingarna runt om i landet hade en rekordsommar förra året och den största ökningen av antal gästnätter var det i Gävleborgs län där de ökade med 25 procent.

Kan bli nytt rekord

Sommarsäsongen i år satte fart i ett rasslande tempo och håller det fina vädret i sig finns det all anledning till att tro att 2009 års rekord kommer vara ett minne blott.

Martin Juhos, marknads- och kommunikationschef på SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksförbund, säger, till Gävle Dagblad på nätet, att det är satsningar på campingplatser som ligger bakom stora delar av ökningen.

Många av campingplatserna har satsat på minigolf och pooler och sen handlar det enligt honom mycket om närhet och miljö.

Bara att åka vidare

Familjen Olsson i från Härnösand har just inlett sin fyra veckor långa campingsemester på Furuviks camping i Gävle.

De är vana camparare och har sjäv märkt av att det blivit mer folk på campingarna de senaste åren.

Det bästa med campinglivet är enligt dem att man alltid kan åka vidare.

– Är det inte trevligt på ett ställe kan man bara fara vidare. Och det är behändigt att ha allting med sig i husvagn, säger de till Gävle dagblad på nätet.