Rastplatscampare åker snålskjuts på camping

Använder duscharna

Foto: Lasse Allard
NYHETER

På Orrefors camping har man de senaste åren haft stora problem med rastplatscampare som använder deras duschar och toaletter. Kommunen erbjuder ingen hjälp och de som drabbas är campingens gäster som får stå i kö.

Christoph Blömer och hans fru har de senaste åren drivit Orrefors camping. Under hela tiden har de haft ett återkommande problem– rastplatscampare som använder deras duschar och toaletter, skriver barometern.se

Inte pengar som är problemet

Att det blir en extra kostnad är dock inte det som bekymrar ägarna utan att deras gäster blir lidande.

– Våra gäster får stå i kö för att komma in till något som de betalar för därför att andra som inte bor på campingen är där inne.Campingens faciliteter är till för betalande gäster. Under högsäsong räcker de precis för att täcka behovet, säger han till barometern.se

Att försöka stoppa rastplatscamparna är enligt ägaren inget alternativ eftersom det är omöjligt att veta vem som är betalande kund.

Ändrade skylten

Den rastplats som ligger precis invid camping har tidigare varit tillåten att stanna på i 24 timmar, något som länsstyrelsen nyligen ändrade till 12 i ett försök att minska rastplatscampingen.

Men Blömer tror inte att det kommer ha någon effekt, sägerhan till tidningen. Istället vill han ha en skylt som förbjuder camping på rastplatsen.