Sötvarning: Här är tapirungen Daniel

Nyfödd Tapir på Parken zoo

1 av 4 | Foto: parken zoo
NYHETER

En liten tapirunge har sett dagens ljus.

På Kronprinsessans födelsedag föddes den rakt framför ögonen på parkens häpna besökare.

– Han är så himla kaxig! Han föddes inför publik och är stark och tuff. Efter bara en timme gick han omkring själv, berättar Helena Olsson, djurparkschef.

Den lilla tapirungen har fått namnet Daniel eftersom han föddes på kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli. Parken Zoo i Eskilstuna har sedan tidigare Daniels föräldrar Tilda och Sammie och Daniels storebror Dylan som föddes för två år sedan.

Nyfiken

Lille Daniel var på alerten direkt, redan efter en timme stod han på egna ben och när personalen senare skulle fotografera honom kom han fram och undersökte dem, berättar djurparkschefen Helena Olsson i ett pressmeddelande.

– Tapirerna går tillsammans med kapybarorna, och han är lika nyfiken på deras unge. Han springer efter hela tiden och de verkar som han vill leka! berättar Helena Olsson.

Snabel och spolformad kropp

Deras unika utseende, med tre tår en spolformad kropp och snabel, är perfekt anpassad till att kunna leva i tät regnskog. Låglandstapiren kommer från Sydamerika och hotas av skogskövling.

Present

Eftersom daniel föddes på kronprinsessans födelsedag får hon också ett fadderskap för lille Daniel i en försenad födelsedagspresent. Ett faderskap innebär att man stöder det bevarandearbete som djurparken bedriver med tapirerna.