Camping på väg mot en ny rekordsommar

Kan slå förra årets rekord

Foto: anna hult/scr
NYHETER

Att campa är populärt bland många svenskar.

Sommaren 2010 har campingplatserna på många ställen runt om i Sverige varit fullbokade.

– Det har varit en fantastisk bra sommar, säger Lars Isacson vd på Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, SCR.

Foto: scr
Lars Isacson är vd för SCR.

Förra sommaren slog camping nya rekord i Sverige med över 15 miljoner gästnätter. Men redan i år kan det rekordet vara ett minne blott.

– Det beror lite på hur vädret blir i augusti men det ser väldigt bra ut säger Lars Isacson vd på SCR.

Hårt tryck

Redan innan sommaren var det många campingplatser som hade ett bra bokningsläge inför sommaren och det vackra vädret under juli har bidragit tlll att många av campingplatserna upplevt en mycket bra sommar.

– Från midsommar har det varit fantastiskt bra och ett hårt tryck på jättemånga ställen, säger Isacson.

Mest svenskar

De flesta som besöker de svenska campingplatserna är svenskar. Runt 80 procent av gästerna är svenska turister berättar Isacson. Av de turister som kommer från andra länder är det framförallt norska turister som bor på camping.

– Av de 20 procent som är utländska turister är 13 procent från Norge. Framförallt i Norrbotten och Bohuslän är det många norrmän som besöker våra campingplatser, säger Isacson.

Om det verkligen blir en ny rekordsommar med mer än 15 mijoner gästnätter vet Isacsson inte förrän i september när alla siffror är klara.

– Bara det blir ok väder tror jag det finns gott hopp, säger Isacson.