Här är missarna som chefen inte får göra

Riskerar hela sin trovärdighet

NYHETER

Att bli för full eller göra bort sig på jobbets sommarfest kan vara riktigt pinsamt men värst är det om det är chefen som gör något pinsamt. När chefen går över gränsen riskerar han hela sin trovärdighet.

Foto: sxc.hu

Att göra bort sig på jobbets sommarfest är pinsamt men om det är chefen som råkar få i sig en drink för mycket är det inte bara stoltheten som står på spel då riskerar han eller hon att rasera hela sin trovärdighet, berättar Isabel Runebjörk, expert på personliga varumärken och kommunikativt ledarskap, till tidningen Chef, enligt E24.se.

Försök inte bli bundis

Även om sommarfesten är ett tillfälle när alla ska slappna av och ha kul förväntas chefen hålla en mer professionell hållning än de anställda berättar Runebjörk.

Det är alltså inte läge för chefen att försöka bli bundis med de högre cheferna eller att berätta vilka bland de anställda som är favoriter, skriver tidningen.

– Även om medarbetarna också ska vara ansvartagande och mogna, så är det chefen som har huvudansvaret för att kommunikationen fungerar. En fest är inte en ursäkt för att abdikera från sitt chefskap, säger Isabel Runebjörk till Chef enligt E24.

ARTIKELN HANDLAR OM