Hollywoodkändisarnas hemliga knep för festformen

Så fixar du festformen – på en vecka

1 av 2 | Foto: Privat
Julia Klingener är skönhetsskribent och diplomerad kostexpert. Här delar hon med sig av sina bästa knep för att fixa formen till sommarfesten.
NYHETER

Att känna sig rund och uppsvälld är ett problem många fajtas med.

Speciellt under sommaren kan det vara tråkigt när magen blir rund som en boll så fort man ätit.

Men det finns knep att ta till för att lätt fixa platt mage till sommarfesten.

Har du också undrat hur Hollywoodstjärnorna alltid kan ha den perfekta formen inför röda mattan?

De har sina hemligheter.

Nu kan du också fixa den perfekta formen inför sommarens stora fester. Här avslöjar vi superstjärnornas hemlig knep: Det är saltet som är boven.

– En av de vanligaste diethemligheterna i Hollywood är att skippa saltet totalt i en vecka innan ett stort event, säger skönhetsexperten och diplomerade kostrådgivaren Julia Klingener.

För mycket salt i maten är inte bara dåligt för blodtycket, saltet binder även vätska i kroppen.

– Det kan göra dig uppsvälld – inte så kul på stranden eller när man vill ha på sig en tight klänning till sommarfesten.

Skippa saltet

För att undvika att få i sig för mycket salt kan en idé vara att göra en detox, där man undviker mat med hög salthalt. Ett lite enklare sätt att fixa formen är att göra det till en sund vana att undvika saltet.

– Med lite pressad citron över maten får du genast mer smak utan de trista bieffekterna av salt. Se också över färdigmaten som du köper. 75 % av allt salt vi får i oss finns redan i maten som vi köper, tipsar Julia Klingener.

”En riktig mirakelkur”

För att snabbt fixa formen finns även andra knep att ta till.

– Ett expressknep för att bli av med en svullen mage är att äta extra mycket vattenmelon. Vattenmelonen består av hela 92 % vatten, vilket gör frukten till en riktig mirakelkur när det gäller att eliminera överskott av vätska från kroppen om man känner sig uppsvullen. Melon har också en renande effekt på hyn och kan hjälpa till att hålla irriterad problemhy fräsch. Om du har en juicer hemma testa att göra en juice på bara vattenmelon och lite citron, tipsar Julia Klingener.

Våga hoppa i den där vågade sommarklänningen utan att riskera att svullna upp efter middagen – och bli sommarfestens drottning.